kłapouchy Napisano 7 Listopad 2016 Napisano 7 Listopad 2016 Czołem załogo, próbuję stworzyć moją pierwszą głowę w zbrushu. Coś mi w niej nie pasuje, ciągle coś poprawiam, ale już nie wiem, w którą stronę iść. Moglibyście mi zaznaczyć co jest źle i ew. jak to poprawić? Z poważaniem ;)
BatonBS Napisano 8 Listopad 2016 Napisano 8 Listopad 2016 Hej, nikt nic nie pisze więc ja postaram się troszkę pomóc. Moja uwaga ogólna jest taka, że jest zbyt płasko. O co mi chodzi? Spójrz na obrazek poniżej (nie mój). Zwróć uwagę ile różnych mas jest tam zaznaczonych. Na początku chyba łatwiej jest zaznaczyć je nawet zbyt mocno tylko po to aby potem wygładzić je dodając trochę "skóry". Jako pierwsze razi ucho, które jest ewidentnie nie skończone. Z pewnością znajdziesz w internecie obrazek podobny do tego wyżej z konstrukcją ucha. Jest też chyba trochę zbyt duże i brak mu ogólnego kształtu co rzuca się w oczy na widoku z frontu. Oko. Jest zbyt płaskie. Trzeba wyraźniej zaznaczyć powieki i poprawić konstrukcję tej masy tłuszczu nad górną powieką. Cofnął bym też chyba kąciki oka aby nadać mu nieco bardziej obły kształt. Usta. Wargi są zbyt małe. Są ludzie z wąskimi ustami, ale musiałbyś mocniej zaznaczyć gdzie zaczyna się a gdzie kończy warga. Brakuje mi tutaj mocniejszego zaznaczenia tych mas o których mówiłem na początku. Nie bój się zaznaczyć ich mocniej. Zawsze są save'y i undo ;)
kłapouchy Napisano 9 Listopad 2016 Autor Napisano 9 Listopad 2016 O taką odpowiedź mi chodziło. Trochę poprawiłem ;] Co do ust, to chcę żeby były wąskie.
Rekomendowane odpowiedzi