macko5000 Napisano 15 Marzec 2017 Napisano 15 Marzec 2017 Witam, Mam taki dziwny problem, wydaje się banalny. Chce zrobić, aby materiał szafki był w połysku. Dodaje reflect(+glossines, zmieniam fresnel)na maxa, a ta szafka pomarańczowa jest dalej taka matowa. Taką mam teksture tej szafki daje ją normalnie pod diffuse i ustalam reflect na 1.0 i nic. Niżej przykłady na innych kolorach, jak ze zwykłego zielonego wyszło mi coś zielonopodobne Ma ktoś jakiś pomysł co robie źle? lub czego nie robię w ogóle? :D Czy to może przez złe oświetlenie? W większości świateł, mam ustawione, aby nie było ich widać w refleksach, bo wtedy takie białe plamki po prostu widać. A chciałbym, aby efekt by mniej więcej taki jak na podłodze tylko lżejszy i z zachowaniem koloru, czy to możliwe? Ten kolor biały mi jako tako wyszedł, ale z zielonym już tak nie wychodzi.. Używam, darmowej corony w wersji alpha, może to przez to? Strasznie długo się z tym męcze. http://uploadfile.pl/pokaz/1044609---j6r7.html - link do sceny z góry dziękuje mądrym człowiekom :)
Rekomendowane odpowiedzi