KacperS Napisano 12 Czerwiec 2017 Napisano 12 Czerwiec 2017 (edytowane) Witam. W tym temacie będę udostępniał rendery moich prac, Na ogół wykonanych w Blenderze Pierwszy z nich to widok biura jakiegoś prezesa/kierownika/dyrektora. [ATTACH=CONFIG]104030[/ATTACH] Edytowane 13 Czerwiec 2017 przez KacperS
DiKay Napisano 20 Czerwiec 2017 Napisano 20 Czerwiec 2017 Jak rozumiem dopiero zaczynasz dłubać 3d. Pierwsze to proporcje: Widziałaś gdzieś biuro, którego wysokość jest na 2 Krzesła? :) Powtarzalność segregatorów, może ktoś tak ładnie ma poukładane, ale osobiście nie znam nikogo takiego, nawet księgowej :) Daj tam trochę luzu, bo nic nie da się wyciągnąć, niech będą w różnym kolorze itd. płytki za duże Oświetlenie sugeruje brak okien. Naturalne światło jest lepsze niż sztuczne. Dodatkowo, bardzo mocno przypaliłeś sufit. Może jak go podwyższysz, to trochę zejdzie, ale i tak będziesz musiał parametry światła zmniejszyć, tym bardziej, że jedna taka lampka raczej nie oświetli całego biura. Tym co osobiście mnie razi, to kanciastość brył: biurko, krzesła To tyle, fajnie by było, jakbyś poprawił to i wrzucił do ponownej oceny.
KacperS Napisano 23 Czerwiec 2017 Autor Napisano 23 Czerwiec 2017 Dziękuję za te porady. Jak będę robił jakieś inne wnętrze o takiej tematyce (plik związany z tym renderem gdzieś przepadł podczas modernizacji komputera) To będą uwzględnione. Faktycznie, jeżeli o to chodzi, to mam JAKĄŚ wprawę, ale do prawdziwych wirtuozów tej branży dzieli mnie istna przepaść.
Rekomendowane odpowiedzi