Gość Chrupek3D Napisano 22 Kwiecień 2011 Napisano 22 Kwiecień 2011 Panowie, jaki jest najlepszy kodek w Quick timie, który w pełni oddaje to co mam na ekranie w AF. Kodek H264 pokazuje mi wyblakły obraz, kolory nie są nasycone itd. Może jest jakiś myk na to, co by go zastosować przed eksportem do Quick time'a?
mirach Napisano 22 Kwiecień 2011 Napisano 22 Kwiecień 2011 http://ae.tutsplus.com/tutorials/workflow/quick-tip-better-compression-with-x264/ tu gosciu cos o tym gada. Generalnie chodzi ze quicktime zmienia poziom czerni i wszystko wyglada wyblakle. Ja skonczylem na tym ze z AE wyrzucam sobie jpg i robie finalna kompresje w ProCoder3 (maly programik ktory o dziwo dobrze trzyma poziomy czerni w h264) a ostatnio odkrylem ze Sony Vegas tez dobrze sobie radzi z kompresja h264.
Loozack Napisano 22 Kwiecień 2011 Napisano 22 Kwiecień 2011 Najlepszy myk jaki znam wymaga Quick Time'a Pro, odpalasz w nim filmik, klikasz w Window > Show Movie Properties (CTRL+J), tam zaznaczasz "Ścieżka Wideo", klikasz w Visual Settings i w Transparency wybierasz Straight Alpha. Pozdrawiam.
Gość Chrupek3D Napisano 24 Kwiecień 2011 Napisano 24 Kwiecień 2011 łooooo gites opszyn... dzięki szpecu :-)
Rekomendowane odpowiedzi