Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Jesli juz jestesmy przy boolenach to dodam linki do videotutoriali odnosnie pluginu powerboolen - identyczne dzialanie choc jak to niektorzy mowia ma wieksze mozliwosci .

---------------------------------------------------------------

PwrBoolean Quick start: Power Booleans Architecture tutorial

PwrCutter Quick start: Getting started with Power Cutter (basic usage)

Power Booleans Architecture tutorial (using PwrCutter and PwrBoolean)

link: http://www.npowersoftware.com/booleans/pbtutorials.htm

Napisano

Fajny tutek:) Ale mam jedno pytanie - wszyscy mówią, że pięciokąty bardzo źle robią dla meshsmootha i powinno sie ich bezwzględnie unikać (tak samo jak trójkąty), jednak u ciebie został jeden pięciokąt w lewym górnym rogu i nic się nie posypało. Kwestia szczęścia czy mojego niezrozumienia?

Napisano

krzemian jak sie dobrze ustawi vertexy i wie kiedy mozna a kiedy nie to nie bedzie bledow nawet jak to beda pieciokaty czy trzykaty :) ale tak samo z czworokatami jak sie zle ustawi to beda bledy prawda... :)

pozdro

Napisano

jak juz mowa o booleanach to moglby mi ktos pomoc bo probuje juz 2gi tydzien zainstalowac power booleans i mam jakis blad moze zle poprostu plugin instaluje...nie wiem w kazdym badz razie pomozcie bo bez tego pluginu chyba nie rusze dalej z pracą ktora juz troche mecze... w zalaczniku macie ten blad :/

pozdro nielot dzieki za tutka

ps

probowalem zainstalowac tego Pwr booleana na maxie 6 i 7

Napisano

Hmm, nie wiem jak przebiega dokładnie ta instalacja (nigdy nie instalowałem żadnych pluginów do maxa), ale wygląda na to, że musisz ręcznie wrzucić tą bibliotekę do katalogu 3ds'a.