Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Hej mam pytanie ktore dla wielu wyda sie laikowskie i takie zapewne jest ! Chcial bym sie od was dowiedziec jak malowac w PSie . Moze nie doslownie malowac ale chdzi mi o to np na podstawie tego wideotutka na tej stronce, koleszka tam maluje portrecik na poczatku niedbale a nastepnie poprawia to tak ze wszystko wychodzi jak trzeba ! np wlosy rysuje strasznie grubym pedzlem a nastepnie poprawia je tak ze wygladaja dobrze ! Widzicie nawet nie umiem sformuowac pytania ! malowalem troche w PSie za pomoca tabletu i rewelacyjnie sie to robi ale jak po wstepnym rysunku i wstepnym nadaniu barw zamazac ruznice miedzy nimi in jak nanosic poprwaki ! Ludzie jak wy to robicie ??? Z gory dzieki za cierpliwosc w czytaniu tyego postu bo strasznie namieszlem !!

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 1,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

są różne techniki, jedni nakładają plamy barwne, mając jedynie luźny pomysł na obrazek; potem uszczegółowiają to wszystko lecąc obrazek całościowo, bacząć by rysunek rozwijał się równomiernie na każdym etapie; i tak dalej ... od ogółu do szczegółul; na końcu korekty i jest gicior ..

niektórzy wspomagają się najpierw ogólnym obrysem, żeby było łatwiej; osobiście jak coś smaruję to właśnie lecę na podanym wyżej schemacie; choć zbyt duzego doświadczenie to ja nie mam :]

yo

Napisano
  • Autor

Oki nadaja na poczadku ogolne barwy a nastepnie wprowadzaja korekty ale jak i czym wprowadzaja te korekty przeciez nie gumka :) I na jednej warstwie caly rysunek czy moze na kilku ?

Napisano

też różnie, niekórzy malują na 1 warstwie, lecz większość się nie szczypie i każdy ważniejszy etam smaruje na osobnej warstwie (przynajmniej najbardziej eksponowane detale); dla mnie jak za dużo warstw to trochę męczące jest skakanie między nimi, jednak czasami trzeba :)

po ogólnych plamach barwnych jest uszczegółowianie brushami w ramach tych barw, tak aby obrazek rozwijał się całościowo; korekty to nie gumką, ale np. nakładanie różnych tekstur w różnych trybach nakładania dla nadania ogólnego kolorytu, trochę zabaw z maskami etc.; niektórzy nie stosują takich bajerów, bo kontrolują wszystko brushami :)

Napisano
  • Autor

Oki pocwicze troche poprubuje i pewnie jeszcze sie tu o conieco spytam :) a tak wogule dla ulatwienia nie zna ktos moze jakiego wideo tutka o paitingu w psie ? tylko siakis taki ktory pokazuje jakich opcji autor uzywa a nie jak ten z tej stronki ogul jak cos powstaje ale jak to zrobic to juz nie !

Napisano
  • Autor

Tak czy inaczej jestem w punkcie wyjscia :( nie wiem co zrobic jak narysuje mniej wiecej postac i rozmieszczenie kolorow i cieni to co mam dalej zrobic ? jak korygowac te kolory zeby zatrzec ruznice pomiedzy nimi ? jak pozbyc sie elementow ktore wystaja poza kontur ? i wogule jak to robic ??? no ja nie wiem !!! Dzieki dzudzu za pomoc ale jak na takiego laika w PSie trzeba mi to dokladniej wyjasnic ! Wiem tylko tyle ze zawsze pierwsze co powstaje w takim rysunku (jak widzialem u was w 2d) to plamy kolorow po czym coraz mniejsze te plamy i mniejsze i zaczynacie kreowac z tego cos wiecej ale jak prosze powiedzcie jak chlop krowie na granicy bo cholernie mnie to interesuje a nie potrafie sam sobie z tym poradzic ! Albo chociaz jakies tutki o paitingu tylko takie dla laikow bo te co sa w topicu tutoriale 2d to nie dla mnie bo nie wiem co kto robil pomiedzy kolejnymi fazami rysunku !

Napisano

Powiem ci jedno, malowanie w Photoshopie niewiele różni się od malowania po kartce, tyle że masz... warstwy, możesz je podzielić jak chcesz tło szkic lub 1 2 3 plan itp. Ważne by ieć jakie takie obycie z rysunkiem choćby ołówkiem wtedy idzie łatwiej. Co do techniki przesyłam ci link do video tut jednego z leszych ilustratorów :] Nie robi on w photoshopie, ale ten sam efekt osiągasz w nim malując podstawowym brushem a dowiesz się z niego jak pewne żeczy się mają do chmm efektów pracy bez super extra brushy filtrów i innych pierdół Kliknij tu i nie zapomnij sobie również playera ściągnąć, wszystko masz na stronce. Powodzenia :]

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.