Napisano 29 Czerwiec 20186 l Witam. Czy mógłby mi ktoś polecić jakieś artykuły prasowe, internetowe lub filmy (nawet na youtube) odnośnie doboru sprzętu pod kątem malarstwa cyfrowego? Chodzi mi tu o omawianie przez profesjonalistów oprogramowania (Photoshop, Corel, mam już fajne zestawienie Jazzy darmowych i tanich zamienników Photoshopa ale przydało by mi się więcej materiałów), doboru odpowiedniego komputera z informacją o najważniejszych jego komponentach do tego typu twórczości oraz zestawienie godnych polecenia tabletów zarówno dla początkujących jak i zaawansowanych użytkowników. Wiem, że na różnych forach można znaleźć porady i wątki w tych tematach niestety nie są to źródła, które mogę brać pod uwagę przy pracy naukowej. Mogą być w języku polskim i angielskim. Mogą to też być gazety, które mogę kupić w sklepie byle nie kosztowały kilkaset złotych. Przeglądałem niektóre numery magazynu Photoshop ale niestety nie dokopałem się do takiego omawiającego wspomniane zagadnienia. Bardzo proszę o pomoc.