MarkusW Posted January 28, 2019 Share Posted January 28, 2019 Mam problem, który wydaje się mieć banalne rozwiązanie, ale nie umiem sobie z nim poradzić. Chcę wyrenderować scenę oświetloną sztucznymi światłami, ale zmiana parametrów kamery Shutter i Exposure nie przynosi żadnych zmian w oświetleniu zarówno w widoku jak i w renderze. Jedynie ustawienie intensywności światła rzędu 999999 cd daje jakikolwiek wizualny efekt, ale nie do końca o to chodzi. Mogę natomiast oświetlić wszystko światłem słonecznym, wtedy wszystko wygląda ok. Na screenie oświetlenie jedną mocno podkręconą lampą i światłem słonecznym ustawionym na jakąś wieczorną godzinę oraz ustawienia kamery. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarkusW Posted January 29, 2019 Author Share Posted January 29, 2019 Naprawione, rozwiązaniem było wyłączenie Exposure Control w Rendering->Enviroment i ponowne włączenie "Install Exposure Control w ustawieniach kamery, całość jakby się zresetowała Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts