gregorjan Napisano 12 Listopad 2004 Napisano 12 Listopad 2004 Mam problemy z renderingiem. Mam procesor 2 GHz i 256 ram DDR. Czy wie ktoś, dlaczego kiedy włanczam opcję renderingu pokoju (truchę duży:) Wyskakuje informacja mówiąca o błędzie...poczym zamyka program(max6). Czy jest to spowodowane parametrami komputera czy....?
Marcin Napisano 12 Listopad 2004 Napisano 12 Listopad 2004 aplication error ;) to jest chyba powszechne w 3d maxie ;) jak chcesz wiedziec moze to spowodowac nawet szpilka spadajaca ze stołu ;) to jest tak nieprzewidywalne jak zycie ... dosytc czesto (chyba najczesciej) jest to spowodowane za slabym chlodzeniem procesora badz wadliwym ramem ... moze to byc tez nie stabilnosc napięć , wirusy w systemie ... zasyfiony system itp ... mozesz zgadywac ;) sdprawdz temp . procesora
martez Napisano 15 Listopad 2004 Napisano 15 Listopad 2004 Eh bez przesady...wedłog mnie to wina bardzo skromnej ilości pamięci operacyjnej.
Tomasz Kucharz Napisano 22 Listopad 2004 Napisano 22 Listopad 2004 czesto się tak dzieje przy przy cieniach typu area - (esli takie masz - zmien) pozdro
Morph0001 Napisano 16 Grudzień 2004 Napisano 16 Grudzień 2004 Hey takze twoja Video Card przynajmniej 128 MB, no I ram pamiec 256 to jest teraz windows standard, przynajmniej 512 mb, ja mam 1.5 gig ram nigdy takich problemow nie mialem.
tweety Napisano 16 Grudzień 2004 Napisano 16 Grudzień 2004 morph: ja kcem twój sprzęt!!!! błedy maxa mogą sie wywalić przy okazji wszystkiego, nawet renderująć boxa w skanline przy jednym omni i bez cieni. To jest złośliwość przedmiotów martwych czyli komputerów i ich systemów operacyjnych... czasami popełniają błąd w najmniej oczekiwanym momencie :(
Rekomendowane odpowiedzi