Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam robie ucze sie walsnie poslugiwania reactorem i robie takiego videotutka Fracture - o robieniu rozbijajacego sie lodu z tej stronki http://www.3dv.com/discreet/max6/max6_Vtutorials.html moze akurat sie komus przyda:) ale mam problem bo wszystko poszlo dobrze az do ostatniego kroku wydawalo sie prostego zanimowania move oki i animuje ten move i w view porcie jest wszystko oki ale jak biore podejrz animacje to w podgladzie wogole nie ma ruchu:( co z tym zrobic? pozdrawiam serdecznie

ps. ten reactor to ma chyba BILIARD funkcji pozdrawiam:)

• Replies 14
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

nie nie:) z animacja reactor wszystko jest oki:) tylko ze zwykla animacja jest prolem bo zauwazylem etraz przed chwila ze zaden obiekt w scenie nie chce sie przesowac:( w oknie podgladu animacji:( pozdrawiam

Posted

Zaraz przerobię tego tutka dla Ciebie Piotrku... choć jest już 3 w nocy... mam nadzieję że to docenisz :>

ok.. już mam..

koleś chyba coś pominął...

kliknij w Utilities/reactor/Preview&animation.......i tam ustaw start frame na klatkę przed kluczem ruchu. Czyli jeśli kawałki frature są zanimowane od klatki 0 do 10 to daj aby reactor przejął symulację od klatki 9... zadziała na pewno.

Pozdrawiam :)

Posted

Kris_R DZIEKUJEEEEEE:):) dopiero co zaczynam z reactorem wiec mam duze problemy:(:( strasznie doceniam to ze mi pomogles Kris_R i naprawde bardzoo Ci dziekujeeee:):) Mam nadzieje ze kiedys bede mogl sie odwdzieczyc:) POZDRAWIAM SERDECZNIE WSZYSTKICH i jeszcze raz strasznieeeeeeeee dziekuje:):):)

Posted

Kris_R ale tam w preview animation nie ma zadnej opcji zeby zminic pokazywanie od ktorej klatki ma leciec:) przejzalem to okienko preview animation juz duzo razy i naprawde nic nie znalazlem:( Oj nie wiem:( tu powarznie jest miliard opcji ale naszczescie powoli da sie je odkryc:) i to jedyne pociesza:) dziekuje Kris :))