Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

Napisano

Cze艣膰, w ko艅cu odwa偶y艂em si臋 napisa膰 m贸j pierwszy post na tym forum.聽聽Dwa s艂owa o mnie: jestem Kuba i jestem na drugim roku studi贸w Grafiki i Multimedi贸w. Cho膰 dzia艂am g艂贸wnie w 2D, to zawsze ci膮gn臋艂o mnie w stron臋 coraz wi臋kszego realizmu i finalnie my艣l臋, 偶e 3D. Zawsze jednak brakowa艂o skilla i umiej臋tno艣ci.

Troch臋 czasu si臋 zastanawia艂em nad za艂o偶eniem tematu, bo ka偶dorazowo jak przegl膮dam tutaj Wasze prace no to musz臋 potem zbiera膰 szcz臋k臋 z pod艂ogi i troch臋 wstyd swoje wrzuca膰聽馃お聽Nadszed艂 jednak czas, 偶e my艣l臋 o 3D coraz powa偶niej i - tak troch臋 nie艣mia艂o - klec臋 ten m贸j temacik z nadziej膮, 偶e kto艣 tutaj zajrzy i podpowie co mo偶na zrobi膰 lepiej, co poprawi膰 i og贸lnie - w jakim kierunku i艣膰.聽

Mo偶e poka偶臋 z jakiego mniej wi臋cej poziomu startuj臋, kilka聽moich szkic贸w:

szkice

Je艣li chodzi o 2D, to wrzucam tu trzy prace, z kt贸rych jestem najbardziej dumny i jednocze艣nie kt贸re sprawi艂y mi najwi臋cej trudno艣ci:

asgard.thumb.jpg.4eaff3e0efbbe110565237d18fa1fe4b.jpg

agn.thumb.jpg.761ea25e3a5877d09624c3525b016022.jpg

biebrza.thumb.jpg.ece35904b6a218b91f4ad4b751f6d63a.jpg

W ostatnim czasie, troch臋 z my艣l膮 o modelowaniu 3D 膰wicz臋 anatomi臋 czaszki. Dodatkowo dzi臋ki projektowi na studia spr贸bowa艂em narysowa膰 postaci wed艂ug proporcji Loomisa, na formacie B2:

loomis.jpg.e4e3771a09db9eed7cde4e64c61ea625.jpg

553173251_gowy.jpg.3e76c7ecd5ea9e9d9403bc6f25d0856f.jpg

Niewiele, ale mo偶e na pocz膮tek wystarczy. Og贸lnie ca艂y czas szukam kierunku i coraz bardziej mam ch臋膰 spr贸bowa膰 modelowania 3D, teksturowania, renderowania. Wiem聽偶e na pocz膮tku mo偶e by膰 ci臋偶ko, no ale mo偶e dzi臋ki temu tematowi b臋d臋 mia艂 dodatkow膮 motywacj臋 do 膰wicze艅 馃槈

Je艣li chodzi o modelowanie 3D, to zaczynam od kompletnego zera. Zastanawiam si臋 nad kursem z podstaw ZBrusha na CG Wisdom, mo偶e kto艣 mia艂 styczno艣膰 i podzieli si臋 wra偶eniami? Kurs kosztuje 120 ziko, du偶o lub ma艂o dla kogo艣, ja na razie po prostu聽chcia艂bym si臋 dobrze nauczy膰 podstaw, g艂贸wnie chyba pracy z interfejsem lub samym programem.

Dobra, wysz艂o troch臋 przyd艂ugo 馃槈聽Dzi臋ki ka偶demu, kto przeczyta艂 moje wypociny i聽dzi臋kuj臋 za ka偶d膮 odpowied藕 聽馃槈

• Odpowiedzi 3
  • Wy艣wietle艅 644
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• ArnoldSzczesliwy
    ArnoldSzczesliwy

Dawaj zbrusha i si臋 nie zastanawiaj 馃檪聽Te偶 zacz膮艂em聽na 2 roku a na 4 rzuci艂em studia bo zacz膮艂em pracowa膰 w gamedevie Co do kursu, to ka偶dy b臋dzie dobry na pocz膮tek, byle si臋 nie zastanawia膰 za d艂

• ArnoldSzczesliwy
    ArnoldSzczesliwy

G艂贸wnie samemu z internetu, masz mase poradnik贸w, p艂atnych i bezp艂atnych, zalezy w co chcesz i艣膰 czy gamedev, animacje czy co艣 innego. Do tego by艂em na kursie m4g seminars "sculpt your hero", rze

Posted Images

Napisano

Dawaj zbrusha i si臋 nie zastanawiaj 馃檪聽Te偶 zacz膮艂em聽na 2 roku a na 4 rzuci艂em studia bo zacz膮艂em pracowa膰 w gamedevie

Co do kursu, to ka偶dy b臋dzie dobry na pocz膮tek, byle si臋 nie zastanawia膰 za d艂ugo tylko dzia艂a膰, bo do swobodnego rze藕bienia potrzebujesz zaledwie kilka opcji a p贸藕niej ju偶 tylko samemu kombinujesz.

Powodzenia i pozdro

Napisano
  • Autor

Dzi臋ki bardzo za rad臋. By膰 mo偶e b臋dzie teraz troch臋 wi臋cej wolnego czasu to postaram si臋 wgry藕膰 w temat. I jeszcze takie pytanko do Ciebie: w ci膮gu tych twoich dw贸ch lat uczy艂e艣 si臋 gdzie艣 3D czy samemu z聽 - internetu?聽

Napisano

G艂贸wnie samemu z internetu, masz mase poradnik贸w, p艂atnych i bezp艂atnych, zalezy w co chcesz i艣膰 czy gamedev, animacje czy co艣 innego.

Do tego by艂em na kursie m4g seminars "sculpt your hero", rze藕bisz przez 3 miechy jak dobrze pami臋tam, i uczysz si臋 zbrusha od zera.聽

Polecam ten kursik u Wojtka Magierskiego, ale samemu te偶聽 dasz rade ogarn膮膰 bazuj膮c tylko na tutkach w necie.聽

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci