BlckHrt Napisano 25 Marzec 2021 Napisano 25 Marzec 2021 Witam Jestem stosunkowo świeży w temacie cinema4D i bardzo bym chciał wyciągnąć logo 2d w 3d dokładnie tak aby zgadzały się krawędzie. Próbowałem różnych sposobów, ale nie wychodziło. Czy ktoś mógłby pomóc?
jaceks Napisano 28 Marzec 2021 Napisano 28 Marzec 2021 Musisz obrysować ten kształt w Cinemie za pomocą Pen i extrudować, albo najlepiej w jakimś programie wektorowym i zaimportować do Cinemy ten kształt.
BlckHrt Napisano 29 Marzec 2021 Autor Napisano 29 Marzec 2021 Ten etap mam już za sobą. Spliney też już załadowałem do C4D. Extruda splineów też zrobiłem ale problem jest dalej w momencie jak dam temu subdivision surface to wygląda to brzydko a jak zmienię obiekt do editable i zaokrąglę krawędzie boczne to też pojawiają się takie brzydkie rzeczy. Screen 1rwszy to extrude, na drugim jest z subdivision surface a na 3cim jest z zaokrągleniem krawędzi, ale nie są to rozwiązania jak potrzebuję.
jaceks Napisano 30 Marzec 2021 Napisano 30 Marzec 2021 A, ty chcesz zrobić taki napis jak na dolnym obrazku (w pierwszym poście)? No to będziesz musiał modelować każda literkę. Lub połączyć kilka technik - modelowanie, wyciąganie po splinie, itd.
Rekomendowane odpowiedzi