TutekStarkiller Napisano 8 Kwiecień 2021 Napisano 8 Kwiecień 2021 Witam, Zacząłem szkolić się w blenderze i zakupiłem laptop z dotykowym ekranem HP ENVY 15-ep0001nc i rysik HP PEN. Po odkryciu, że nie jest ten rysik kompatybilny z moim urządzeniem zadzwoniłem do obsługi technicznej i tam to potwierdzili. Czy ktoś z was może mi polecić uniwersalny rysik, który byłby kompatybilny z moim laptopem?
blood_brother Napisano 8 Kwiecień 2021 Napisano 8 Kwiecień 2021 To raczej pytanie do supportu, czy w ogóle któreś z ich piórek współpracuje z tym laptopem. Bo jeśli żadne oryginalne to nie nastawiałbym się, że jakieś aftermarketowe będzie.
TutekStarkiller Napisano 8 Kwiecień 2021 Autor Napisano 8 Kwiecień 2021 No właśnie, żaden pen z ich oferty nie współpracuje... Seria Envy niby jest kompatybilna ale jak się okazuje mój model to wyjątek...
blood_brother Napisano 8 Kwiecień 2021 Napisano 8 Kwiecień 2021 Generalnie do 3D jako takiego rysik/tablet nie będzie Ci specjalnie potrzebny. Chyba, że celujesz w rzeźbę, albo digital painting, to zostaje Ci właściwie z sensownych i prostych opcji, zakup najtańszego Huiona/Wacoma na początek i zobaczyć co i jak, a potem w razie potrzeby rozważyć zmianę na wyższy model. Ewentualnie jeżeli ten HP to nowy nabytek to wymianę na inny model.
Rekomendowane odpowiedzi