Napisano 6 Kwiecień 200321 l Greetings! Jako ze niedlugo bede robil upgrade (wlasciwie to kupowal calkiem nowy sprzet...) zastanawiam sie nad karta graficzna, a konkretnie dwoma modelami - GF4Ti600 i GF FX. Czy mozecie mi cos doradzic?
Napisano 6 Kwiecień 200321 l [boje się][boje się][boje się] widze że ktos ma poważny nadmiar kasy. testy Fx są na www.tomshardware.com i jakoś nie sa demonami predkości na jakie je promowano;-( a cena jest niebotyczna. jakl chcesz to poczekaj troche jak ceny sopadna i dojda do rozsądnych ganic, a nvidia co nieco poprawi nowe układy i uczyni je wartymi tych pieniędzy. moze dolożyc co nieco i kupić profesjonalną karte graficzną do maxa? bo z tego co widzialem to fx kosztuje okolo 1500, wiec niemalo. profesjonalną kupisz juz za okolo 2000, a różnice w wydajnosci sa parokrotne- tak paroktorne, wiec jak juz masz kase to doluż u kup cos pożądnego na pare lat.
Napisano 7 Kwiecień 200321 l Autor Dla scislosci.. FX kosztuje kolo 2,5 tys i jest wydajny, i nie interesuje mnie ani 3dmark ani DirectX (no chyba ze do Reactora [lol]). A tak na powaznie, chce miec dobra karte do pracy w Maxie i swietna (wiem i tak wszystko sie kiedys konczy) w grach, choc z tych bardzo niewiele mnie interesuje. A wspomniany FX jest bardzo przydatny. Wystarczy popatrzec na TechDema ukazujace mozliwosci CineFX (wszelakie shadery skory itd.) P.S. Jaka to profesjonalna karta za 2000 zlotych? Bo z tego co wiem to zaczynaja sie one od cen 5000+ albo i jeszcze wyzej (Quadro FX kosztuje chyba 6400)
Napisano 9 Kwiecień 200321 l tyle kosztowl quadro, ale jakis czas temu( spory czas) a kjak masz 2,5 tys to ejeszcze lepiej.