Darthapul Napisano 20 Listopad 2004 Napisano 20 Listopad 2004 Witam! Szukam mozliwosci zrobienia animacji wsypywania obiektow do sloika - ale bez zadnego zewnetrznego softu/pluginu. Usilowalem robic w reaktorze i jest OK z jednym wyjatkiem: chodzi o wsypanie znacznej ilosci obiektow. Cos jak pathfollow, czasteczki i deflektor, z tym ze takie rozwiazanie nie jest zbyt dokladne - jak sie podlozy siatke do systemu blizzard, to mimo grzebania w ustawieniach zawsze czesc elementow przenika przez siatke sloika. Reactor jest dokladny, ale nie chodzi z czasteczkami... a moze chodzi tylko nie wiem jak? Uzywam maxa 5.1 z doinstalowanym particle flow - moze w nim mozna zrobic cos takiego wystarczajaca dokladnie? THX za sugestie :-) PS. to nie zaden projekt - po prostu qmpel sie zapytal i mnie to zaciekawilo, wiec kombinuje...
asblaze Napisano 21 Listopad 2004 Napisano 21 Listopad 2004 Particle flow daje radę :)ale chyba nie zrobi CI kolizji.... trzeba sprawdzić..
Darthapul Napisano 21 Listopad 2004 Autor Napisano 21 Listopad 2004 Tylko ze w sumie kolizje bylyby wskazane... Orientujesz sie moze jak tam jest z deflektorami przy obiektach wkleslych? Jezeli moglbys zasugerowac metode dzialania - wiem jak to zrobic na zwyklych czasteczkach, ale za chorobe nie kojarze jak to jest z Pflow... Brak kolizji czyli nie chodzi z Reactorem, jesli dobrze kombinuje...?
Rekomendowane odpowiedzi