Skocz do zawartości

ZBrush vs Blender vs Nomad - modelowanie figurek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Pytanie 1

pytanie do osób które miały do czynienia ze wszystkimi programami w tytule wątku

miałem podejscie kiedys do Zbrusha ale łatwo nie było, mam wrażenie też ten program pisała banda boomerów-programistów którzy nienawidzą grafików i chcieli zrobić im na złość 😅

Czy któryś z pozostałych programów (Blender, Nomad)  nadaje się do modelowanie postaci (mam na myśli nie tylko stylizowane postacie z małą iloscią detalu w stylu np Fortnite ale takze szczegółowe postacie z myślą o ewentualnym druku  3D), nie zalezy mi na poprawnej siatce, nie bedzie to służyło do gamedevu ani do animacji.

Pytanie 2

Czy moze ktoś jest w temacie Nomada na tyle że moze mi odpowiedzieć czy jest jakis sposób by pracować na nim na windowsie bez programów (nie mówię o wersji demo online tylko o pełnym używaniu tego softu na pc )

Pytanie 3

Pytanie do osób które pracowały na stacjonarnym Zbrushu oraz na mobilnym. Czy Zbrush w wersji mobilnej jest zdecydowanie bardziej przyjazny dla uzytkownika czy dalej ten sam gruz tylko ubrany w prostszy interfejs.

Pytanie 4

Z moich obserwacji internetu kiedys widziałem ze na początku sculptingu w Blenderze nie mozna było sobie pozwolic na cięzkie szczegółowe obiekty postaci, od biedy mozna było robić kluchowate stylizowane postacie. Czy teraz praca na takich złożonych obiektach i ich modelowanie w blenderze za pomoca sculptingu jest już wydajna i wygodna?

Edytowane przez Oldman
  • Odpowiedzi 2
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Napisano (edytowane)
46 minut temu, blood_brother napisał(a):

Ad. 2 Tylko przez emulator.

Ad. 3 Z tego co widziałem przez ramię to interfejs jest troszkę inny, ale ogólna filozofia pracy jest bez zmian.

dzieki za odpowiedź

Pytanie 5

rodzaj uzytego emulatora ma znaczenie czy jest to obojętne?  ciekawe jak z obsługą nacisku.

Pytanie 6

Czy ktos widział jakies porównanie Zbrusha adroidowego do Applowego (który działa lepiej)

Pytanie 8

myslalem też o czyms takim zamiast emulatora (ale brak procreate na androidzie moze bolec mocno) wiec pewnie pozostałby tylko ipad. (warto przejrzec komentarze pod tym ponizszym filmem, mozna sie dowiedziec roznych ciekawych rzeczy w temacie)

Edytowane przez Oldman