Napisano 24 Styczeń24 Sty Cześć wszystkim, Mam problem, z którym nie mogę sobie poradzić, więc może ktoś z Was spotkał się z podobną sytuacją i zna rozwiązanie. Sprzęt i konfiguracja: Dwa identyczne komputery: Stacja graficzna Render node Oprogramowanie: 3ds Max + V-Ray (Distributed Rendering włączony) Opis problemu: Scena testowa zawiera dwa zestawy Scene States z różnym oświetleniem. W Batch Render ustawiam dwa testowe rendery, każdy z innymi Scene State. Zaznaczam Net Rendering oraz Distributed Rendering w opcjach V-Ray. Całość wysyłam do Backburnera. Co się dzieje: Jeśli rendery uruchamiam bezpośrednio w 3ds Max na stacji graficznej, wszystko działa poprawnie. Jeśli korzystam z Backburnera: Stacja graficzna renderuje poprawnie (prawidłowe Scene State). Render node nie wczytuje Scene State – wygląda na to, że używa aktualnych ustawień warstw zamiast tych z Scene State. Co sprawdziłem: Sieć jest skonfigurowana poprawnie. Kiedy oba komputery renderują razem bez Backburnera (w obrębie Maxa), wszystko działa tak, jak powinno. Pytanie: Czy ktoś spotkał się z takim zachowaniem Backburnera? Może brakuje jakiejś konfiguracji, albo coś trzeba inaczej ustawić w Scene States, Batch Renderze lub w Backburnerze? Z góry dzięki za pomoc!