Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Chciałbym nawiązać do wcześniejszej dyskusji dotyczącej Photoshopa i licencji wieczystej. Czy ktoś miał już problem z aktywacją starszych wersji 3ds Max (2015 i wcześniejszych)? Oczywiście, jeśli ktoś jeszcze korzysta z tak starych wersji.

Obecnie używam 3ds Max 2017, który w zupełności mi wystarcza, ale obawiam się, że prędzej czy później może nadejść moment, gdy licencja wieczysta przestanie być faktycznie wieczysta. Przejście na model subskrypcji jest bardzo kosztowne – korzystałem przez trzy lata i podziękowałem. Znalazłem osobę, od której odkupiłem licencję 2016 z upgradem do 2017 i wszystko działa bez problemu.

Zgodnie z informacjami podanymi na stronie Autodesku, w przypadku wygaśnięcia licencji wieczystej można z niej korzystać do momentu zmiany sprzętu lub reinstalacji systemu. Po tym czasie aktywacja licencji nie będzie już możliwa. Jak można się przed tym zabezpieczyć? Czytałem kilka wątków sugerujących, że najlepszym rozwiązaniem jest wykonanie backupu systemu i w razie awarii po prostu jego przywrócenie. Czy ktoś ma w tym doświadczenie i może podzielić się wskazówkami?

• Wyświetleń 89
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi