Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam, i przdstawiam mój problem, nie będę pisał co chce zrobić, nie oto tu chodzi, a więc:

Chodzi mi o efekt leżącej tkaniny na na jakimś obiekcie (nie zwracajcie uwagi na swiatla i tak dalej) , dlaczego to tak wygląda jak

1. poszarpana tkanina, w viewporcie jest wszystko ok.

2. dlaczego ta tkanina wisi w powietrzu, przecież nadałem jej masę i tak dalej

3. no i ten obiekt też wisi nad tkaniną, no i render w finalu w wersji 1,5, może final nie może współpracować z reactorem?

http://www.woldi.republika.pl/szach.jpg

Proszę o pomoc

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 1,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

a co ma render do modelowania itp ? prezcierz on Ci bedzie renderowal to co widzi w vievportach...a co postrzepionej takniny to omzesz dac material typu Opacity

[Edited on 7-4-2003 by Pablo]

Napisano

Zgodze sie z Pablo - to ze obiekty leza w powietrzu to wina symulacji reactora, a nie renderingu.

Final i kazdy inny renderer bedzie normalnie wspolpracowal z reactorem - poniewaz zasada dzialania reactora polega na obliczeniu danej \"reakcji\" i przedstawienia jej za pomoca klatek kluczowych dla obiektow poddanych symulacji i to wszystko. A renderer juz wyliczy swoje, pokazujac to co widzi kamera, bez wzgledu na to, czy sa klatki kluczowe w obiektach czy nie...

pozdr

Marek

Napisano

No, cóż dzięki chłopaki, a może tak przy okazji to może wiecie dlaczego tak się dzieje? [hmmm]

Dzięki