Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Ech... ponieważ chyba już nikt nie zaglada na mój wątek w Bitwie, to umieszcze jeszce link tutaj :)

Mały speedzik zainspirowany robotem Vision3d :) Pozdrawiam.

walker.avi

Czas riga - 1,5H

Czas animacji - 0,5H

System - Bones (jak widać)

Cele:

1. Sprawdzenie użytecznosci LINK CONSTRAINT w rigu

2. spokojne położenie sie spać ;)

Pozdrawiam :)

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 1,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

hmm, co mamy oceniac? Rig, czy animacje?

Jezeli animacje, to nie ma co oceniac.

Jezeli rig, to nic nie widac ;) Moze napisz pare slow co tam ciekawego zrobiles i czy jestes zadowolony z testow uzytecznosci LC.

Napisano
  • Autor

No jestem zadowolony niewymownie.... :) Przy animce bitwy spotkałem się z problemem który bardzo fajnie ma rozwiazany CS. Czyli tymczasowe przyczepienie poszczególnych kończyn do świata, kiedy reszta "członków" pozostaje w stałym ruchu, względem środka ciężkości ciała. 2 slidery które widac pod koniec zarządzają wagami LC stóp. Nie wiem czy to jest odkrywcze.... ale rozwiazuje problem :) Coś jeszcze napisać??? ;)

[EDIT] No men... sprowokowałeś mnie :) jak znajdę troche czasu to zrobię jakaś sekwencje ruchów ;)

MOZE KTOS MA OCHOTE ZROBIC MODEL???!!!![EDIT]

Napisano

Do "przyczepiania" sluzy przecie IK :)

edit: a po co Ci model? Podczep jakies prymitywy pod kosci i jedziesz. :P

Napisano
  • Autor

Fac.... :) Jasne ze masz racje... ale jak masz nadrzędny element nadzorujący ruch całego ukłądu po okreslonej przestrzeni, to IK też wypadałoby to niego przywiazać. I wtedy zaczyna się "jazda". Przykład na podstawi animki nad która pracuje...

Jedzie dziunia na łyżwach.... i jest wszystko fajnie... ale jak bedzie musiała chwycic się drążka jedną ręką (nie pytaj skad i po co... hipototyczny przykład) i jeździc dookoła niego wtedy zaczyna się problem z animowaniem nadgarsta, zeby nie było zadnych "obsów" w uchwycie.

Z modelem bedzie ciekawiej ;) to tylko propozycja ;) na razie i tak nei mam czasu.... dlatego speed ;)

Napisano

Fajnie że dzielisz się radością... też się cieszę gdy uda mi się jakoś wybrnąć z trudnej sytuacji... czy odkrywcze czy nie, sam do tego doszedłeś i ja to cenię... a skoro taka technika tobie odpowiada to superzaście. Pamiętaj o niej i wykożystuj gdy tylko zajdzie taka potrzeba. Pozdrawiam