Napisano 7 Kwiecień 200322 l No wlasnie jaki material. Mam chyba ten sam problem co kolega Dzwiekisz... nie renderuje mi sie na odblaskowym materiale. Jak sprawdzam wszystkie sceny demonstracyjne, albo szklo \"wg. przepisu Pana Marczaka\" [mruga] wszystko jest cudownie... wystarczy ze zrobie wlasny material i w tej samej scenie nie renderuja.. ba nie wyliczaja sie efekty kaustyczne, a jak z powrotem dam material wszystko jest pieknie. Co moge robic zle? Ustawione mam wysokie specular i glossiness, shader - blinn, reflexy na 100, opacity 20, generowanie kaustyk wlaczone i w materiale i w obiekcie (oczywiscie z w/w parametrami experymentowalem i ciagle nic). Nie wiem juz co robic :|
Napisano 7 Kwiecień 200322 l A czy ten Twoj material aby napewno ma ustawiony wyzszy od zera Refl Level (sekcja Reflections materialu) ?? Jesli nie ustawisz odbicia to kaustyka nie bedzie generowana - to tak, jak w rzeczywistosci! Wiecej nic tu sie wymyslic nie da, reszte wskazowek wlaczenia kaustykow podalem w gornym poscie Caustics, ale pewnie juz go czytales... Sprawdz ten Refl Level. Musi dzialac! pozdr Marek [Edited on 7-4-2003 by MareG]
Napisano 8 Kwiecień 200322 l Autor Reflection level jest powyzej zera... juz mi sie udalo... pokombinowalem z ustawieniami. Po po prostu Opacity byl za wysoki, a refl. za duzy. Dziekuje za rade i nie moge sie doczekac wspomnianego Tutoriala o Caustics (chociaz wtedy to juz chyba bede sie tym \"biegle\" poslugiwal) Pozdrawiam Gith