Napisano 24 Listopad 200420 l Witam:) w sumie to jest "Editing &..."a nie "after effects" BUT.. ( jak sie to teraz mawia;)...strzele pytanie... choc ten dzial jakis taki nie kochany jest:) nawet nie ma moderatora ;) dobra.. krotka pilka.. Czy ktos sie orientuje czy mozna pod trackera podpiac source point z jakiegos efektu, albo zrobic z tego sciezke.. albo jakis sposob skopiowania kluczy z trackera.. (ciagle szukam na necie ale moze ktos juz to "zglebil", wiec prosze mnie nie odsylac do F-1 albo do tutukow:) I moze jeszcze opisze na AMBITNYM przykladzie... Sledze ruch latarki.... i chce dodac boski lens flare ;) ale nie chce mi sie sledzic tego "recznie" . tylko zaposcic tracka i potem ..no wlasnie:) dzieki za wszelkie propozycje... nawet te zaczynjac sie od.. "ja tam nie znam sie na after... ale..." pozd. pawel EDIT: AE 6. pro ;) EDIT 2 (wojna klonow): Chodzi mi o trackery z AE (tracker points) oberwie mi sie za posta czy nie? :)
Napisano 24 Listopad 200420 l Drogi Pawelku... :) Trackera zrobisz sobie combustionem.... mozesz go wyexportować do pliku ASCII i próbowac wciągnać do AE..... boadź przywiazać w Combustionie do trackera flare.... i bedziesz miał beauty :) 2 patent napisze CI na maila :)
Napisano 26 Listopad 200420 l Autor dalej nic nie wymyslilem.. (fakt tez ze nie mialem zbytnio czasu na kombinacje) ale jeszcze z tym walcze... jak juz bede w posiadaniu tej tajemnej wiedzy .. podziele sie z Wami.....
Napisano 27 Listopad 200420 l Ja pragnę tylko zaznaczyć że After Effects ma bardzo dobrego helpa :) Zakładka Animation... Motion Tracker/Stabilizer Tam wybierasz czy ma to być stablilizacja czy rotacja, czy tylko Tracking pozycji.. no i jazda.. :) Obszar mniejszy to próbka, czy obszar klipu, który tracker będzie śledził, a większy, to skok, czyli jak dalego od próbki ma tracker szukać w kolejnej klatce podobnego obrazu... powodzenia :)
Napisano 27 Listopad 200420 l Autor Kris_R wiem ze After Effects ma bardzo dobrego helpa.. Ale zaryzykuje stwierdzeniem ze chyba nie czytales mojego posta do konca, albo patrzac na godzine Twojego (03:12) nie zrozumiales go.. albo ja do dupy napisalem z czym walcze.. Wiem jak trackowac... nie o to pytalem. jeszcze raz: Mam wysledzony punkt (mam trackera na warstwie, sa klucze itd)... Nakladam jakis efekt np Lens F. (on ma swoje Source Point ..pozycje..) i czy moge "skopiowac" ruch trackera na to Source Point zeby reczenie nie stawiac kluczy. dochodze do wniosku ze tak nie mozna i chyba na tym poprzestane pozdrawiam:)
Napisano 27 Listopad 200420 l Autor dobra... mam... ale siara..bylo przed oczami caly czas... trzeba wybrac TRACK TYPE: TRANSFORM odhaczyc POSITION w "przycisku" EDIT TARGET wybrac source point (center) z danego efektu potem APPLY i heja... pozdrawiam...
Napisano 27 Listopad 200420 l No cieszę się że się jakoś wyjaśniło :) Chyba faktycznie niedoczytałem... Ale jak już sam wiesz da się da.. z luzem :) pozdrawiam
Napisano 4 Grudzień 200420 l znacie moze jakies dobre tutki do tego calego trackera? bo powarznie denerwuje juz mnie to ze tego nie umiem:( a bardzoooo chcialbym:) wiem ze jest help ale zanim z tego sie cos wyczyta to milion razy szybciej i wiecej dowiem sie z byle jakiego tutka wiem to z przykladu z maxem:( pozdrawiam