Napisano 24 Listopad 200420 l na poczatku napisze, ze dla uwidocznienia mojego pytania wykorzystam postac stworzona przez DonMario jak zrobic aby byla ciaglosc bitmapy miedzy reka a cialem? bo jak przypuszczam maja one przypisane inne mapowanie i jeszcze jedno pytanie czy cos takiego nalezy teksturowac np. w deep paint czy sam unwrapUVW wystarczy? pytam o to bo nie wiem jak mozna przypisac mapowanie np rekom i potem plynnie zgrac to z mapowanie korpusu, tak jak napisalem wyzej.
Napisano 24 Listopad 200420 l To zależy. Ja robię to tak że mapuję ciałko i ramię osobno, a potem męczę się z szwami w PS'ie. DeepPaint/BodyPaint wg mnie to jest trochę przerost formy nad treścią. po prostu mapuję Unwrapem (albo AutoUV w Wings :D hi KLICEK ;)), potem Texporterem zapisuję mapkę UV. Dalej Photoshop i ciągła kontrola w maksie mi wystarcza (przełączam się pomiędzy jednym i drugim). Przeczytaj sobie ten artukuł: http://www.gamasutra.com/gdc2004/features/20040325/banninga_01.shtml - trzeba się zarejestrować.