Napisano 25 Listopad 200420 l Potrzebuje zrobic prezentacje tj. filmik ktory bedzie mozna poruszac w przod i w tyl. Chodzi mi o prezentacje modelu z max'a. Wyrenderowalem sobie obrot kamery o 360 stopni wokol danego obiektu (jpgi). Zaimportowalem do flasha i co teraz? Chcialbym aby plynnie mozna bylo obracac model (poruszac sie po klatkach) w lewo i prawo. Bardzo prosze o pomoc, dodam ze z flashem MX nie mialem wczesniej stycznosci. Moze jest jakis tutek o tym. Z gory dziekuje. Pozdrawiam
Napisano 25 Listopad 200420 l Autor Dzieki wielkie za szybka odpowiedz! Wlasciwie to juz czytalem ten watek. Zastanawiam sie czy najpierw mam zrobic te przyciski czy...sam nie wiem. Jesli chodzi o flasha to jestem kompletny lama wiec sorry za to pewnie trywialne pytanie. Bede bardzo wdzieczny za jakiekolwiek podpowiedzi.
Napisano 25 Listopad 200420 l D:\Program Files\Macromedia\Flash MX\Samples\FLA\Import_video.fla czyli zajrzyj do sampli dodanych do flasha. W tym fla jest komponent-suwak do poruszania sie po klatkach, wiec wystarczy, ze zaimporujesz kolejne klatki na Timeline takie cos otrzymasz np http://www.leander.neostrada.pl/3d/obrot.html
Napisano 26 Listopad 200420 l Autor Leander, tyle że ja nie mam tego pliku w katalogu samples. gdyby nie sprawiło to kłopotu może bys mi go podeslal na mail'a [email protected]. Okropnie dziekuje.