simon_83 Napisano 26 Listopad 2004 Napisano 26 Listopad 2004 zabrałem się za robienie wózka elektrycznego BT choć nigdy wcześniej nie miałem do czynienie z 3ds max (brat mnie wciągnął) a poniżej umieszczam pierwsze rendery (siatka jest z meshsmooth'em)
Marcin Napisano 26 Listopad 2004 Napisano 26 Listopad 2004 hmm moze jakas fotka dla wzoru ? lub nazwa tego wózka ... (widłowy tak ? )
Gość marcin_mocny Napisano 26 Listopad 2004 Napisano 26 Listopad 2004 dokładnie to nie widłowy a zdjęcie chyba będzie trudno znaleźć
simon_83 Napisano 26 Listopad 2004 Autor Napisano 26 Listopad 2004 siatka jak siatka. sam widze że jest coś nie tak, ale nie wiem jak to naprawić. natomiast zdjęcia niestety nie mam, robie tak trochę z pamięci, no widze taki wózek prawie codziennie, postaram sie chociaż jakieś wymiary skombinować :-) (ale tak, chodzi o taki wózek do wożenia palet)
illy Napisano 26 Listopad 2004 Napisano 26 Listopad 2004 przynajmniej podobne: jestes pewien ze to BT???? One sa kwadratowe, a ty masz obly spisz model, znajdziemy ;D
Gość marcin_mocny Napisano 26 Listopad 2004 Napisano 26 Listopad 2004 aha ten jest kwadratowy bo jest STARY u nas w pracy sa nowiutkie i sa obłe o3wiście nie całe :-p nie są napompowane ale z boków tak właśnie się zaokrąglają
Gość marcin_mocny Napisano 26 Listopad 2004 Napisano 26 Listopad 2004 o znalazłem tylko nie wiem czy będzie dobrze widać (a sami zobaczycie)
simon_83 Napisano 27 Listopad 2004 Autor Napisano 27 Listopad 2004 no prawie taki jak u marcina_mocnego, tyle tylko że bez podestu dla operatora i z możliwościa jedynie uniesienia palety delikatnie nad podłoże a nie tak jak ten na zdjęciu który ma możliwość uniesienia palety dość wysoko (jak mam być szcegółowy)
RuMuN Napisano 27 Listopad 2004 Napisano 27 Listopad 2004 no to i tak sa bledy wsiadce :) moze gdzies masz niezweldowane vertexy czy cos takiego ba sa takie pociagniete vertexy gdzienie gdzie
simon_83 Napisano 28 Listopad 2004 Autor Napisano 28 Listopad 2004 robiłem dalej mimo że nie poprawiłem tej ponaciąganej siatki teraz wózek wygląda tak
simon_83 Napisano 28 Listopad 2004 Autor Napisano 28 Listopad 2004 aha ten box obok wózka ma wymiary palety EURO (tak dla porównania)
Hindus Napisano 28 Listopad 2004 Napisano 28 Listopad 2004 o hu... jak dla mnie to to wózka nieprzypomina
Salvator Napisano 28 Listopad 2004 Napisano 28 Listopad 2004 ciemność, ciemność widzę :) postaw jakieś światełko, żeby było widać co tam jest po ciemniej stronie wózka :]
simon_83 Napisano 28 Listopad 2004 Autor Napisano 28 Listopad 2004 hej hindusxxx a co ci to przypomina a wiesz jak wózek BT wygląda ? przeglądnij wszystkie posty (nie jest ich dużo)
illy Napisano 28 Listopad 2004 Napisano 28 Listopad 2004 dobra, zaczne standartowo, wywal materialy, i dawaj jakies ciekawsze oswietlenie, zrob tez zuzycie tego wozka, wiadomo ze widelce sie rysuja, wiec nie dawaj calego czarnego plisss, na materialy przyjdzie czas
Lord /\/\ariusz Napisano 28 Listopad 2004 Napisano 28 Listopad 2004 ładnie, ładnie, ciekawe co dalej wyjdzie z tego. Jakaś magazyn-scena?? :>
simon_83 Napisano 29 Listopad 2004 Autor Napisano 29 Listopad 2004 do magazynu to jeszcze daleka droga ale może natomiast w ponaciąganej siatce wszystkie wertexy które amją być z(weld)owane są z(weld)owane a oto co robiłem dalej wiem że kierownica to jakiś nie wypał ale dopiero dziś przyjże się jej dokładnie w pracy i napewno zrobie taką jaka ma być
simon_83 Napisano 29 Listopad 2004 Autor Napisano 29 Listopad 2004 no dobra przemyślałem sprawę i wywaliłem tą "kierownice" wstępnie też zwymiarowałem wózek (jest wyższy) teraż prawie przypomina oryginał :-) (prawie)
Dracools Napisano 29 Listopad 2004 Napisano 29 Listopad 2004 Te wózki to jakieś dziwne są...........Ale ogólnie jak patrze na zdjątka to bardzo fajne.
illy Napisano 29 Listopad 2004 Napisano 29 Listopad 2004 ty to wszystko modelujesz czy boolean robisz? bo niektore rzeczy nieciekawie wychodza, ja bym np. korpus zaczal od nowa, ten dyszel do sterowania tez (przynjamniej gore) no i gdzieniegdzie jest krzywo, ale wszystko jest na dobrej drodze
Rekomendowane odpowiedzi