Napisano 26 Listopad 200420 l zabrałem się za robienie wózka elektrycznego BT choć nigdy wcześniej nie miałem do czynienie z 3ds max (brat mnie wciągnął) a poniżej umieszczam pierwsze rendery (siatka jest z meshsmooth'em)
Napisano 26 Listopad 200420 l hmm moze jakas fotka dla wzoru ? lub nazwa tego wózka ... (widłowy tak ? )
Napisano 26 Listopad 200420 l Autor siatka jak siatka. sam widze że jest coś nie tak, ale nie wiem jak to naprawić. natomiast zdjęcia niestety nie mam, robie tak trochę z pamięci, no widze taki wózek prawie codziennie, postaram sie chociaż jakieś wymiary skombinować :-) (ale tak, chodzi o taki wózek do wożenia palet)
Napisano 26 Listopad 200420 l przynajmniej podobne: jestes pewien ze to BT???? One sa kwadratowe, a ty masz obly spisz model, znajdziemy ;D
Napisano 26 Listopad 200420 l aha ten jest kwadratowy bo jest STARY u nas w pracy sa nowiutkie i sa obłe o3wiście nie całe :-p nie są napompowane ale z boków tak właśnie się zaokrąglają
Napisano 27 Listopad 200420 l Autor no prawie taki jak u marcina_mocnego, tyle tylko że bez podestu dla operatora i z możliwościa jedynie uniesienia palety delikatnie nad podłoże a nie tak jak ten na zdjęciu który ma możliwość uniesienia palety dość wysoko (jak mam być szcegółowy)
Napisano 27 Listopad 200420 l no to i tak sa bledy wsiadce :) moze gdzies masz niezweldowane vertexy czy cos takiego ba sa takie pociagniete vertexy gdzienie gdzie
Napisano 28 Listopad 200420 l Autor robiłem dalej mimo że nie poprawiłem tej ponaciąganej siatki teraz wózek wygląda tak
Napisano 28 Listopad 200420 l Autor aha ten box obok wózka ma wymiary palety EURO (tak dla porównania)
Napisano 28 Listopad 200420 l ciemność, ciemność widzę :) postaw jakieś światełko, żeby było widać co tam jest po ciemniej stronie wózka :]
Napisano 28 Listopad 200420 l Autor hej hindusxxx a co ci to przypomina a wiesz jak wózek BT wygląda ? przeglądnij wszystkie posty (nie jest ich dużo)
Napisano 28 Listopad 200420 l dobra, zaczne standartowo, wywal materialy, i dawaj jakies ciekawsze oswietlenie, zrob tez zuzycie tego wozka, wiadomo ze widelce sie rysuja, wiec nie dawaj calego czarnego plisss, na materialy przyjdzie czas
Napisano 28 Listopad 200420 l ładnie, ładnie, ciekawe co dalej wyjdzie z tego. Jakaś magazyn-scena?? :>
Napisano 29 Listopad 200420 l Autor do magazynu to jeszcze daleka droga ale może natomiast w ponaciąganej siatce wszystkie wertexy które amją być z(weld)owane są z(weld)owane a oto co robiłem dalej wiem że kierownica to jakiś nie wypał ale dopiero dziś przyjże się jej dokładnie w pracy i napewno zrobie taką jaka ma być
Napisano 29 Listopad 200420 l Autor no dobra przemyślałem sprawę i wywaliłem tą "kierownice" wstępnie też zwymiarowałem wózek (jest wyższy) teraż prawie przypomina oryginał :-) (prawie)
Napisano 29 Listopad 200420 l Te wózki to jakieś dziwne są...........Ale ogólnie jak patrze na zdjątka to bardzo fajne.
Napisano 29 Listopad 200420 l ty to wszystko modelujesz czy boolean robisz? bo niektore rzeczy nieciekawie wychodza, ja bym np. korpus zaczal od nowa, ten dyszel do sterowania tez (przynjamniej gore) no i gdzieniegdzie jest krzywo, ale wszystko jest na dobrej drodze