Gość cheetah Napisano 27 Listopad 2004 Napisano 27 Listopad 2004 do rzeczy... Jak gram w jakas bardziej wymagajaca gre np. NFS:U2 po kilku/kilkunastu minutach monitor gasnie i pojawiaja sie na nim dwa komunikaty: + Entering Sleep Mode + No Video Input Czasami pojawia sie tez komunikat: VPU RECOVER Zresetowal akcelerator graficzny, poniewaz nie odpowiadal on na polecenie sterownika ekranowego. Ten problem nalezy zglosic do firmy ATI technologies Mam Radeona 9550 Wersja sterownika - 6.14.10.6490 Data sterownika - 2004-10-26 Monitor LCD Philips 150S reszta hardware z mojego komputera: http://www.cheetah-0072.webpark.pl/hardware.JPG i jeszcze info z temperaturami i napieciami: http://www.cheetah-0072.webpark.pl/napiecia.JPG Za kazda najdrobniejsza sugestie bede wdzieczny. pzdr.
adek Napisano 27 Listopad 2004 Napisano 27 Listopad 2004 A moze masz cos po prostu zle ustawione w "Opcjach zasilania"? (zarzadzanie energia etc...) jesli zmiana sterownikow nie pomaga.
Gość cheetah Napisano 27 Listopad 2004 Napisano 27 Listopad 2004 nie nie, to nie to. tam jest wszytko OK. pzdr.
MareG Napisano 27 Listopad 2004 Napisano 27 Listopad 2004 Mnie (częściowo)szlag trafił Radka 9500 - gdy go modowałem na PRO -> działał tak bezproblemowo ponad pół roku aż nagle wystąpiły dokładnie takie objawy jak napisałeś: albo FREEZE całego systemu, albo reset VPU RECOVER. Wywaliłem więc modowane stery Omegi i zainstalowałem w wersji normalnej dla 9500 (także Omegi) -> karta działa normalnie beż żadnego problemu. Czy wolniej? Eee może bardzo nieznacznie - da się przeżyć! Może też coś kręciłeś / modowałeś w swoim Radku? Spróbuj sterów OMEGA w wersji "zwykłej". Działają znacznie lepiej nawet w standardowym 9500 od tych z ATI! Pozdr
Gość cheetah Napisano 28 Listopad 2004 Napisano 28 Listopad 2004 niestety tez nie to ;/ probowalem juz na roznych sterach - Omegach tez - na stadardowych ustawieniach. Karty tez nie podkrecalem. Jestem normalnie zrozpaczony ;/ nowy komp, a nowe gierki nie smigaja ;/
dirty Napisano 28 Listopad 2004 Napisano 28 Listopad 2004 1. albo zrypana karta: podlacz u kumpla i testuj 2. albo cos z kablami od monitora (ew. stykami na karcie): poruszaj, podociskaj, pozycz od kogos inna karte, podlacz u siebie i testuj
Rekomendowane odpowiedzi