Napisano 27 Listopad 200420 l do rzeczy... Jak gram w jakas bardziej wymagajaca gre np. NFS:U2 po kilku/kilkunastu minutach monitor gasnie i pojawiaja sie na nim dwa komunikaty: + Entering Sleep Mode + No Video Input Czasami pojawia sie tez komunikat: VPU RECOVER Zresetowal akcelerator graficzny, poniewaz nie odpowiadal on na polecenie sterownika ekranowego. Ten problem nalezy zglosic do firmy ATI technologies Mam Radeona 9550 Wersja sterownika - 6.14.10.6490 Data sterownika - 2004-10-26 Monitor LCD Philips 150S reszta hardware z mojego komputera: http://www.cheetah-0072.webpark.pl/hardware.JPG i jeszcze info z temperaturami i napieciami: http://www.cheetah-0072.webpark.pl/napiecia.JPG Za kazda najdrobniejsza sugestie bede wdzieczny. pzdr.
Napisano 27 Listopad 200420 l A moze masz cos po prostu zle ustawione w "Opcjach zasilania"? (zarzadzanie energia etc...) jesli zmiana sterownikow nie pomaga.
Napisano 27 Listopad 200420 l Mnie (częściowo)szlag trafił Radka 9500 - gdy go modowałem na PRO -> działał tak bezproblemowo ponad pół roku aż nagle wystąpiły dokładnie takie objawy jak napisałeś: albo FREEZE całego systemu, albo reset VPU RECOVER. Wywaliłem więc modowane stery Omegi i zainstalowałem w wersji normalnej dla 9500 (także Omegi) -> karta działa normalnie beż żadnego problemu. Czy wolniej? Eee może bardzo nieznacznie - da się przeżyć! Może też coś kręciłeś / modowałeś w swoim Radku? Spróbuj sterów OMEGA w wersji "zwykłej". Działają znacznie lepiej nawet w standardowym 9500 od tych z ATI! Pozdr
Napisano 28 Listopad 200420 l niestety tez nie to ;/ probowalem juz na roznych sterach - Omegach tez - na stadardowych ustawieniach. Karty tez nie podkrecalem. Jestem normalnie zrozpaczony ;/ nowy komp, a nowe gierki nie smigaja ;/
Napisano 28 Listopad 200420 l 1. albo zrypana karta: podlacz u kumpla i testuj 2. albo cos z kablami od monitora (ew. stykami na karcie): poruszaj, podociskaj, pozycz od kogos inna karte, podlacz u siebie i testuj