Napisano 28 Listopad 200420 l mam tu kilka obrazkow (nie komputerowych), prosze o uwagi co robie zle i co moglabym robic lepiej. objasnienia: drzewo farbami plakatowymi glowa malowana na gazecie, farba do sciany i plakatowe krajobraz i ptak pastelami kafka tuszem, odnosi sie to do ksiazki "przemiana" franca kafki (facet sie budzi zamieniony w robaka)
Napisano 28 Listopad 200420 l jak bardzo zadko bawie sie pastelami. Jek siegam po farbe to najczesciej jest to akwarela (nie polecam sciennych ani plakatowych :P ). Jednakze powiem jedno: kurczak rulezuje :)
Napisano 28 Listopad 200420 l krokodyl i kura jakoś się trzyma. reszta bardzo naiwna, nie wiem czy ci o to chodziło, bo podejrzewa, że nie. a Kafka ci wyszedł jak do bajki...
Napisano 28 Listopad 200420 l Autor podsumowanie: jest zle i naiwnie oprocz kury. teraz pytanie: co mam robic inaczej nastepnym razem, zeby bylo lepiej? i nie mowcie prosze ze mam w przyszlosci same kury robic. bede wdzieczna za wszelkie wskazowki. acha i spoon, kafka byl zrobiony z zamiezeniem zeby to wygladalo troche nierealnie, wiec chyba to akurat moze byc.
Napisano 28 Listopad 200420 l rób same kury w przyszłośći ;) a tak na srio to po prostu używaj trochę, żywszych kolorów, dodaj temu trochę życia i nie używaj grubego pędzla tylko popracuj nad detalami osobiście doradzam akryl na płótnie ale to jeśli ktoś ma czas i kase żeby kupić ;)
Napisano 29 Listopad 200420 l wiesz, domyślam się że miało być nierealnie, i nie to było moim "zarzutem". napisałem "bajkowo", czyli za...słodko, no nie chciałem tego słowa użyć, ale nie mogłem sie powstrzymać. a rady: wiem, że to oklepane, ale tak to już jest-opanuj najpierw porządnie rysunek z natury, myślę, że masz w tą stronę zadatki, a fantazjowac będziesz mogła potem, z już zdobytym warsztatem. może nie za odkrywcze, ale zdaje mi się, że tak to działa.
Napisano 29 Listopad 200420 l ...a tak na srio to po prostu używaj trochę, żywszych kolorów, dodaj temu trochę życia i nie używaj grubego pędzla tylko popracuj nad detalami... sorry ale to straszne bzdury? ania C: tylko i wyłacznie jak ci w duszy gra i jak najwiekszymi pedzlami :) spoon: jak sam wiesz, nie ma reguły ;)
Napisano 29 Listopad 200420 l no nie ma, nie ma, ale widze co koleżanka chce robić i jak jej to wychodzi ;)
Napisano 29 Listopad 200420 l no marysia to Ty nie jestes..;p Ale mnie sie te pracki bardzo podobaja ... moze dlatego ze nie ucze sie w zadnym plastyku i nie mam pojecia co jest ladne a co nie w przeciwienstwie do ludzi ktorzy potrafia zobaczyc wielki potecjal w pracach 11 to latki;D Pozdrawiam i tak trzymac
Napisano 29 Listopad 200420 l sorry ale to straszne bzdury? peter: nie irytuj się tak. Ja tylko doradziłem co sam zaobserwowałem w pracowni gdzie pracuję :P
Napisano 29 Listopad 200420 l Autor zywsze kolory? ja zawsze myslalam ze zbyt zywych uzywam, a komentarz ze wyglada naiwnie mnie w tym potwierdzil. nie wiem. co do detali i mniejszego pedzla, byc moze masz racje, ale mam z tym problem, jak proboje to robic, to potem zawsze te detale wygladaja jakby nie nalezaly do reszty obrazka. no, bede probowac. na akryle na plotnie, a tym bardziej na intuosa, sobie w tej chwili raczej nie moge pozwolic, niestety. na oleje tez bym miala ochote, ale to tez drogie. moze jak zaczne zarabiac. o, ze marysia nie jestem to wiem, jak bylam w tym wieku to rysowalam wylacznie kruliki, i wszystkie takie same. Jedrush ja tez sie nie ucze w zadnym plastyku i tez nie mam pojecia. studiuje fizyke i na przerwach rysuje kury. no dobra. bede dalej cwiczyla. dziekuje wszystkim za uwagi.
Napisano 29 Listopad 200420 l studiuje fizyke i na przerwach rysuje kury też chciałbym miec tak wszechstronne zainteresowania: fizyka i kury ;D
Napisano 29 Listopad 200420 l Autor nikt ci nie zabrania, kury i elektronki sie uciesza jak jeszcze ktos sie nimi zainteresuje