Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Chlopaki mam bardzo wielka prosbe, pewnie kazdy tutaj taka ma ale bede najszczesliwszym facetem pod sloncem jesli mi choc troche pomozecie.

Otoz chodzi o to ze nie wiem jak zrobic (dotychczas prubuje to z volume light ale cos nie wychodzi) takie fajne przejscie swiatla (chodzi mi o animacje) na takiej zasadzie jak sa nieraz napisy w trailerach filmowych i jest efekt gdzie tak jak by napis byl dziura a przez niego przechodzil z tylu promien swietlny podswietlajacy go i promienie tak fajnie przelatuja przez wnetrze niego. Bardzo fajnie wyglada to na filmikach gdzie pokazuje sie napis Blizzarda.

Sluchajcie ja to prubowalem ale jak za ten napis daje swiatlo i volume light do tego to promien swietlny pada az do samego konca ekranu a mi chodzi o to by on sie konczyl gdzies na 3 cm dlugosci od poczatku sciany przeez ktora wylatuje. Boje sie ze nie bardzo czaicie o ci mi chodzi bo pokazalbym wam ale widze ze nie mozna tu umieszczac zadnych plikow gif czy jpg. :(

Aha i jeszcze jedno. Druga sprawa to ze jak dodaje do swiatla efekt zeby bylo widac jego zrodlo to nawet za sciana je widac. Przenika mi przez nia. Nie wiem czemu.

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 923
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Czaimy czaimy :) Spoko majonez :) Parametr którego szukasz jest w samych ustawieniach światła a nazywa się Far Attenuation. Start to moment gdzie światło (promyczki) mają zacząć zanikać, a End gdzie ma już ich nie być. I tyle.

A co to za efekt, że widać źródło? Glow? Jeśli tak to jest tam parametr Glow Behind. Powinien być WYŁĄCZONY.

pozdrawiam

Napisano

a z tym przenikaniem przez sciany to pewnie "shadow" zapominales zaznaczyc w ustawieniach swiatla

Napisano

a co do wstawiania *.jpg i *.gif to się da tylko musisz kliknąć w przycisk "Go Advanced" potem (jak się otworzy nowa strona) klinij w "Zarządzaj załącznikami" i tam podaj linki do plików na dysku (nie moze więcej ważyć niż 75 KB - chyba). :D