Galfar Napisano 4 Grudzień 2004 Napisano 4 Grudzień 2004 Mam problem wedlyg mnie powazny bo chcialbym stworzyc prosta nawet bardzo ale gre w 3dmax i niemam pojecia jak to zrobic!:( no i czy istnieje wogole cos takiego jak manual do robienia gier albo jakas ksiazka do kupienia z takim wlasnie manualem??????jesli tak to bardzo prosze o podanie stronki tego manuala lub sklepiku z ta ksiazka
rowr Napisano 4 Grudzień 2004 Napisano 4 Grudzień 2004 3d max nie sluzy do robienia gier tylko do modeli :) musisz sie wziasc za programowanie :)
Xagoth Napisano 4 Grudzień 2004 Napisano 4 Grudzień 2004 Zawsze istnieje takie coś jak 3D Game Studio, do którego można eksportować modele. Ale chyba nie o to chodziło :D
Baldack Napisano 5 Grudzień 2004 Napisano 5 Grudzień 2004 wez sie za blendera ... do gier idealny nawet wyszedla ksiazka programowanie gier w blenderze chyba helionu
lord_saskybody Napisano 6 Grudzień 2004 Napisano 6 Grudzień 2004 ???? a jaki jezyk do programowania gier wybrac ?????? tez bym sie nauczył
Nimrod Napisano 6 Grudzień 2004 Napisano 6 Grudzień 2004 C++ (ale jak chcesz robić gry to czeka cię długa nauka)
lord_saskybody Napisano 6 Grudzień 2004 Napisano 6 Grudzień 2004 Tez tak myslałem lecz mój nauczyciel gada zebym sie DELPHI zaczoł uczyc. A ja juz C++ zaczołem. Mam z 1GB ebooków o programowaniu np. w C++ , DirectX , OpenGL itp. Mam tez 2 polskie ksiazki w PDF Symfonia C++ :) i jakas druga. Czytam sobie narazie ta pierwsza i spoko jest :) tylko jedno mnie trapi bo np w Turbo Pascal'u było takie cos jak zmienna STRING a w C++ tego niema i niewiem jak zrobic bo zrobiłem prosty programik proszacy o hasło takie pizdryki :D ale chciałbym w STRINGU miec to hasło a mam INT. ??? Wiec co zrobic moze znacie jakies dobre fora programistyczne :p ??? albo jakiegos programiste :P bo przewaznie jest tak ze te niby kursy sa tak denne i małostkowe ze nawet niewarto czytac :P Pozdrawiam Tu kod tego programu: ____________________________________ #include main() { int has , hhas , a; hhas= 222; cout Pamietaj haslo tworza liczby cout cin >> has; if ( has !=hhas){ do { cout cin >> has; } while (has != hhas); }else cout cout cout cout for (a=0 ; a cout } cout system ("pause"); } ____________________________________
sanki Napisano 6 Grudzień 2004 Napisano 6 Grudzień 2004 jest string #include i po sprawie, ew. jezeli nie masz tej biblioteki to string mozna uzycz jako char*
Rekomendowane odpowiedzi