Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Mam problem wedlyg mnie powazny bo chcialbym stworzyc prosta nawet bardzo ale gre w 3dmax i niemam pojecia jak to zrobic!:( no i czy istnieje wogole cos takiego jak manual do robienia gier albo jakas ksiazka do kupienia z takim wlasnie manualem??????jesli tak to bardzo prosze o podanie stronki tego manuala lub sklepiku z ta ksiazka

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 1,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

3d max nie sluzy do robienia gier tylko do modeli :) musisz sie wziasc za programowanie :)

Napisano

Zawsze istnieje takie coś jak 3D Game Studio, do którego można eksportować modele. Ale chyba nie o to chodziło :D

Napisano

wez sie za blendera ... do gier idealny nawet wyszedla ksiazka programowanie gier w blenderze chyba helionu

Napisano

Tez tak myslałem lecz mój nauczyciel gada zebym sie DELPHI zaczoł uczyc.

A ja juz C++ zaczołem. Mam z 1GB ebooków o programowaniu np. w C++ , DirectX , OpenGL itp.

Mam tez 2 polskie ksiazki w PDF Symfonia C++ :) i jakas druga. Czytam sobie narazie ta pierwsza i spoko jest :) tylko jedno mnie trapi bo np w Turbo Pascal'u było takie cos jak zmienna STRING a w C++ tego niema i niewiem jak zrobic bo zrobiłem prosty programik proszacy o hasło takie pizdryki :D ale chciałbym w STRINGU miec to hasło a mam INT. ???

Wiec co zrobic moze znacie jakies dobre fora programistyczne :p ??? albo jakiegos programiste :P bo przewaznie jest tak ze te niby kursy sa tak denne i małostkowe ze nawet niewarto czytac :P

Pozdrawiam

Tu kod tego programu:

#include

main()

{

int has , hhas , a;

hhas= 222;

cout Pamietaj haslo tworza liczby

cout

cin >> has;

if ( has !=hhas){

do {

cout

cin >> has;

}

while (has != hhas);

}else

cout

cout

cout

cout

for (a=0 ; a

cout

}

cout

system ("pause");

}

Napisano

jest string

#include

i po sprawie, ew. jezeli nie masz tej biblioteki to string mozna uzycz jako char*