Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

mam taki problem potrzebuje uzyc w scenie ponad 24 materialy a w material editorze sa tylko 24 sloty jest mozliwosc zwiekszenia ilosci slotow ???

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 921
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

nie ma mozliwosci zwiekszenia o ile dobrze wiem ale mozesz sobie usuwac materialy z palety a nie ze sceny wiec jak nie potrzebujesz jakiegos materialu to go usun:) pozdrawiam

Napisano

polecam kozstanie z multi/sub-object

ten material rozwiazuje wszystkie twoje problemy ;)

Napisano

zeby bylo jasne. materialow w scenie mozesz miec ile tylko dusza zapragnie! wyswietlanych naraz w edytorze matarialow moze byc 24. sztuczka polega na tym ze material ktory juz jest stworzony i nalozony na obiekt mozna ...."wyrzucic" ze slotu uzywajac przycisku [X] w edytorze. program spyta sie czy ma usunac material ze sceny czy tylko z edytora. oczywiscie wybierasz ze tylko z edytora. w tym momecie masz wolny slot. jezeli potrzebujesz wziac spowrotem jakis material ktory usunoles wystarczy kliknac na obiekcie z danym materialem i potem wciznac "get material from scene" (czy jakos tak), pojawi sie okienko z lista wszystkich materialow w scenie wystarczy klinac na tym materiale i powinien pojawic sie w wybranym slocie.

i to chyba wszystko. mam nadzieje ze zakumales