Napisano 8 Kwiecień 200322 l Witam. chcialbym sie was,ludzi ktorzy juz znaja sie dobrze na maxie,zappytac ,ktory render jest wedlug was najlepszy pod wzgledem szybkosci renderingu ,ale tez i efektow. Chcialbym zeby byl optymalny do mojego kompa 1000mhz geforce 2mx(niedlugo 4mx)512 ramu.
Napisano 9 Kwiecień 200321 l Autor Juz szukam :) thx jeszcze pytanko: jaka jest jego najnowsza wersja ? [Edited on 9-4-2003 by Andree]
Napisano 9 Kwiecień 200321 l Pod wzgledem szybkosci na pierwszy rzut oka to Vray, ale zeby uzyskac bardzo dobrej jakosc GI to parametry musza byc podkrecony - wiec i czas sie zwieksza. Dokladny i super jakosciowy jest Brazil, ale rzeczywiscie na poczatku wydaje sie wolny. Ja z nim pracuje juz jakis czas i poki co daje mi lepsze rezultaty co VRay w zblizonym czasie (lepsze znaczy sie takie, jakie ja chce uzyskac - we VRayu czasami wychodzi mi abstrakcja). Ponad to mnogosc parametrow we VRayu czy FR... Ale po prostu co kto woli. Zrob sobie pare testow kazdym z nich i wybierz ten, w ktorym ci sie NAJLEPIEJ pracuje.
Napisano 10 Kwiecień 200321 l - finalRender! Jesli nie jest najszybszy w wyliczaniu GI to z pewnoscia oferuje najszybszy Raytracing! Chociaz jego serwer MSP bardzo lubi pochlaniac pamiec wiec te 512MB jest niezbedne przy wiekszych scenach. Poza tym ma mnostwo ustawien i kombinacji parametrow, co czesto zniecheca potencjalnych uzytkownikow. Ale wszystko z czasem da sie opanowac. A naprawde warto! Polecam Marek