Napisano 10 Grudzień 200420 l Witam. Mam pytanie odnośnie przyśpieszenia pracy z unwrapem w max 7. Mam zamiar oteksturować podłogę, która składa się z kilku rodzajów kafelek (jak płytki ceramiczne). Z uwagi na to, że mogę posłuzyc sie tylko jednym kanałem mapowania (takie są narazie wymogi poniewaz to co robię idzie pozniej do engine - ten z kolei wczytuje całosc z 3ds) juz mnie szkal trafia w przypadku gdy musze wybrane segmenty ustawiac recznie (skalowac, przesuwac, itd.). Czy jest możliwosc ustawienia poprawnie jednego face, a nastepnie przykazanie innym wybranym facom ustawic sie tak jak on. W opcjach mapowania unwrapa nie znalazlem opcji która pozwoliłaby zazanaczonym facom ulozyc sie jeden na drugim. Pozdrawiam MMichalak
Napisano 11 Grudzień 200420 l ustaw na edycji unwrap uvw(zeby bylo podswietlone na zolto) zaznaczaj po kolei face'y i uzywaj przy kazdym make plenar lub cos takiego - powinno byc szyciej choc to i tak nie jest pelna automatyka :) pozdro
Napisano 13 Grudzień 200420 l Autor No tak, to w sumie jest jakieś podejście. Tyle, że to jest to co robiłem do tej pory. Szkoda że nie można automatycznie ustawić wybranych faców jeden na drugim - to by znacznie ułatwiło sprawę :/