[HF] Napisano 18 Grudzień 2004 Napisano 18 Grudzień 2004 Witam! Ostatnio zacząłem modelowanie auta. Wszystko szło gładko (modeling, materiały etc.) dopóki nie przyszło mi nakładać winyle na karoserię. Za punkt honoru postawiłem sobie wynalezienie sposobu na pokrycie wybranych poligonów teksturami. Jest dość spory problem - grafika nie wtapia się w tło (tzn w karoserię samochodu), mimo, że jest tylko obrysem konturów. Jeśli ktos z was mógłby przedstawić mi swoją metodę - byłbym bardzo wdzięczny... Jestem pewien, że wiele osób ma z tym problemy i wielu możnaby pomóc. Pozdrawiam.
Piotr Dobosz Napisano 18 Grudzień 2004 Napisano 18 Grudzień 2004 daj screena z tego bo chyba nie tylko ja nie wiem o co Ci chodzi pozdrawiam
[HF] Napisano 19 Grudzień 2004 Autor Napisano 19 Grudzień 2004 Mam poprostu problem z nałożeniem pewnej tekstury na wybrane poligony karoserii. Słyszałem, że należy użyć Multi/sub material ale nie wiem dokładnie jak go skonfigurować...
Marcin Napisano 19 Grudzień 2004 Napisano 19 Grudzień 2004 to ty nie sluchaj tylko poczytaj o UVW unwarp ... w helpie maxa jest cale info ...
KLICEK Napisano 19 Grudzień 2004 Napisano 19 Grudzień 2004 oni chyba nigdy nie naucza sie wciskac F1 ;(
[HF] Napisano 19 Grudzień 2004 Autor Napisano 19 Grudzień 2004 Niestety IM nie wychodzi sposobem z tutoriala... Chodzi mi o osiągnięcie całkowicie innego efektu, ale dzięki :) - poradziłem sobie...
Gość HUSKY Napisano 19 Grudzień 2004 Napisano 19 Grudzień 2004 zaznaczaj sobie poligony na karoseri w oknie material edit. stwórz swoje materiały nastepnie przeciagaj je na wybrane poligony jak ci cos niepasi to uzyj UVW mapa rób tak az oteksturujesz cala karoserie potem sobie uaktywnij nowe okienko próbki nacisnij kroplomierz a nastepnie najedz na obiekt (karoserie) i wcisnij lewy przycisk myszy i to wszystko powodzenia
[HF] Napisano 20 Grudzień 2004 Autor Napisano 20 Grudzień 2004 Dzięki za pomoc HUSKY - choć jedna osoba zozumiała o co mi chodzi...
Rekomendowane odpowiedzi