Napisano 19 Grudzień 200420 l czesc. Mam problem z oswietleniem scenki w ktorej swiatlo wpada przez niewielkie okienka, znalazlem jakas scenke z tutka (niestety prztrwala tylko scenka), jest na niewj wlasciwie dokaldnie to co mnie interesuje - jest tylko male ale, w tej scence uzyte sa dodatkowe layery obiektu dzieki ktorym swiatlo oswietla cale wnetrze i wlasnie te layery niewiem jak utworzyc (dodam ze bez nich scena jest wlasciwie calkiem czarna, na zalacznikach widac te layery ktore wyciagnalem nad obiekt i render scenki [moze jak ktos zobaczy jak ona wyglada to skojazy i podesle mi linka do tutka :)]). Jezeli ktos wie jak stworzyc takie layery prosze o pomoc. Aha jest tam uzyty camera shader na outpucie o nazwie Glare(lume) ale niema go w standartowych shaderach maxa (chyba) - skad mozna go wytrzasnac ? :P dorzucam jeszcze linka do sciagniecia tej tutkowej scenki : http://members.lycos.co.uk/loganart/light-me-test.zip jesli by kogos to zaintrygowalo :-) THX.
Napisano 19 Grudzień 200420 l co do twego glare(lume) to jest on w stanadartowych shaderach mentala tylko ukryty jak zresztą kilka innych s tu obrazek, jak go "odkryć" :) co do layerów to eni mam pojęcia :)
Napisano 19 Grudzień 200420 l jak zresztą kilka innych uwaga: jest tu też część dostępna bez odkrywania. wiem, że kilka mi z PS`a uciekło :/