Napisano 26 Grudzień 200420 l witam, dalej mam problem z ta usluga poslaniec (rys. ponizej); myslalem ze to reklama, zainstalowalem program SpyBot-Search&Destroy - wykryl kilka smieci i je usunalem, myslalem ze bedzie ok, ale nic sie nie zmienilo... winde instalowalem 2dni temu i zaraz pierwszego dnia zaczelo mi to wyskakiwac (myslalem ze to przez DAP'a jednak go skasowalem i zainstalowalem program powyzej, ale to nic nie dalo) teraz znow mi wyskoczylo i nie wiem co robic, wyskakuje mi to za kazdym razem jak firewall pluje sie o dostep do czegos tam (jednak to nieistotne bo zanim mialem firewalla ten komunikat tez wyskakiwal), nie wiecie co to moze byc?!?! poprzednio tego nie mialem (mam winXP+SP1)
Napisano 26 Grudzień 200420 l Jak Marcin powiada. A dokladnie Panel sterowania > Narzedzia administracyjne > Usługi > Posłaniec > typ uruchomienia:wylaczony
Napisano 27 Grudzień 200420 l Autor dzieki wielkie!! ------- mozna to wylaczyc bez wiekszej szkody, czy odpowiada to za cos waznego poza powiadamianiem? (juz wylaczylem :))
Napisano 27 Grudzień 200420 l glownie odpowiada to za upier****e komunikaty takie jak ten powyzej :) tego pos(ł/r)ańca i pare innych usług można wyłączyc bez żadnej szkody. :D
Napisano 29 Grudzień 200420 l ael jest to przydatne czasem :) jakby kto nie wiedział :): gdy wpiszemy w uruchom.... "net send nazwa_lub_ip wiadomość" to można przesyłać wiadomości po naszej sieci lokalnej :D np "net send chveti max3d.pl rullez"