Gość User190 Napisano 12 Kwiecień 2003 Napisano 12 Kwiecień 2003 Można to zmienić w ustawieniach materiałów (ostatnia zakładka zmienne z prawej strony :))) )
fotoas Napisano 13 Kwiecień 2003 Napisano 13 Kwiecień 2003 jesli nie mozesz znalesc to zacznij zmieniac wartosc KAZDEGO SUWAKA to moze w koncu trafisz na ten wlasciwy a jesli rzeczywiscie nie znajdziesz to pozostaje ci sie podrapac za glowe !! Mapa Materialu/Output/RGB Level i masz zapewne 1.0 _ jesli za ciemno to raczej to zwieksz ... fotoas
fotoas Napisano 14 Kwiecień 2003 Napisano 14 Kwiecień 2003 tak szybko sie poddajesz ?? \\ uwierz w nasze dobre intencje, nikt tu nie jest po to by sie wymadrzac... Twoja cegla nabiera niebieskosci z powodu mapy hdri i to normalne.. tak jak w rzeczywistosci cien wlasny na scianie nie jest zawsze troszke niebieskawy jesli masz slonce i niebo.. tylko musisz dobrze obserwowac !! monitor strasznie klamie !! moze jak juz chcesz sprawe rozlozyc na lopatki zalacz na forum probny render !! bo calkiem mozliwe ze problem tkwi w czyms innym.. i jesli w Finalu tak za pomoca wajchy sie to da wyeliminowac , tez nam to opokaz.. sam chetnie rozwiklam twoj problem.. ale nie uzywam Finala!! trudno jest pomoc grafikowi , jesli nie pokazuje sie wlasnie tejze grafiki!! dawaj te rendery.. Brazil/Final.. bedziem kombinowac!! pozdro fotoas
YrC Napisano 17 Kwiecień 2003 Napisano 17 Kwiecień 2003 mozesz dokladnie napisac jak ustawiles mape hdri i jakie parametry w kanale diffusion , probowalem do tego dojsc ale bez rezultatu :( :
fotoas Napisano 18 Kwiecień 2003 Napisano 18 Kwiecień 2003 Yrc _ twoja scenka wyglada calkiem normalnie Aleksander_ cos tam poustawial.. moze powiem inaczej.. mape ladujesz w SkyLight a jesli ladujesz w Enviro to tylko po to by ja widziec no ja tak to robie, a zwykle takie male mapki HDRI wala pixelami po oczach .. , dlatego jako tlo uzywam konkretnegoobrazka.. co znaczy defaultowe ustawienia. ?? zawsze musisz regulowac Setupem mapy HDRI !! to podstawa jakos nie moge ci pomoc, bo temat niby prosty, zeby nie powiedziec oczywisty , ale nie wiem jak cie nakierowac.. zrob kilak innych scenek.. samo sie rozwiaze pozdro fotoas
fotoas Napisano 23 Kwiecień 2003 Napisano 23 Kwiecień 2003 tu ci nie odpowiem mysle ze musisz poeksperymentowac ja to robie na czuja, bo malo uzywalem hdri ,i zwykle obszar swiecenia byl dos powazny
Rekomendowane odpowiedzi