Fik Napisano 27 Grudzień 2004 Napisano 27 Grudzień 2004 Ludzie ratujcie watek mi sie urwal , mam scene ok 80 swiatel , 20 camer [wnetrza wizualizacja] , materialy przerobione na finalowe i standartowe zadnych Raytrace , i UWAGA renderuje kamera z widokiem barku , jest ok wywala mi renderka wszystko jest cacy , renderuje basen tez cacy , a jak wale salon lub jadalnie czy kuchnie to sie wysypuje !!!!! pyk max 7.0 sie zamyka bez orientu :/ . JAKa moze byc tego przyczyna ??? dodam ze wszystkie te wnetrza sa niejako otwarte i wzajemnie sie przenikaja wiec nie moge zmniejszyc sceny czy w jakikolwiek sposob jej podzielic. TO sa moje pierwsze rendery w finalu i sa ustawienia max standart , poprostu wlaczone GI I tyle. POProstu czary z mleka ten final.
Marcin Napisano 27 Grudzień 2004 Napisano 27 Grudzień 2004 temp. procesora .. .stan zawirusowania systemu , napiecia i stabilnosc napiec (najlepiej zaopatrzec sie w dobry zasilacz) i inne takie pierdoly ... po wadliwy RAM .... Plik stronnicowy windowsa nie mniej niz 2 gb temp procka tez wazna ... defragmentacja dysku mi pomogla kiedys ... reinstal systemu itp ... czyli doprowadzenie kompa do zlota
Fik Napisano 27 Grudzień 2004 Autor Napisano 27 Grudzień 2004 No stary . KOMP do pracy norton internet security 2005 , SP2. P4 3,4 ghz prescot ASUS P4C800 DElux , obudowa i zasilacz chieftec 420w , grafa PNY FX 1100 , 1 GB dual ram PC 400 GELI winda z przed 3 dni pachnie nowoscia :D XP pro . I co teraz ?
Marcin Napisano 28 Grudzień 2004 Napisano 28 Grudzień 2004 teraz mi go wyslij a ja ci wysle moj na ktorym wszystko chodzi ;]
IamWeasel Napisano 28 Grudzień 2004 Napisano 28 Grudzień 2004 O ile się orientuję to prescotty grzeją jak elektrownie geotermiczne, zobacz temperaturę.
Rekomendowane odpowiedzi