Napisano 27 Grudzień 200420 l Ludzie ratujcie watek mi sie urwal , mam scene ok 80 swiatel , 20 camer [wnetrza wizualizacja] , materialy przerobione na finalowe i standartowe zadnych Raytrace , i UWAGA renderuje kamera z widokiem barku , jest ok wywala mi renderka wszystko jest cacy , renderuje basen tez cacy , a jak wale salon lub jadalnie czy kuchnie to sie wysypuje !!!!! pyk max 7.0 sie zamyka bez orientu :/ . JAKa moze byc tego przyczyna ??? dodam ze wszystkie te wnetrza sa niejako otwarte i wzajemnie sie przenikaja wiec nie moge zmniejszyc sceny czy w jakikolwiek sposob jej podzielic. TO sa moje pierwsze rendery w finalu i sa ustawienia max standart , poprostu wlaczone GI I tyle. POProstu czary z mleka ten final.
Napisano 27 Grudzień 200420 l temp. procesora .. .stan zawirusowania systemu , napiecia i stabilnosc napiec (najlepiej zaopatrzec sie w dobry zasilacz) i inne takie pierdoly ... po wadliwy RAM .... Plik stronnicowy windowsa nie mniej niz 2 gb temp procka tez wazna ... defragmentacja dysku mi pomogla kiedys ... reinstal systemu itp ... czyli doprowadzenie kompa do zlota
Napisano 27 Grudzień 200420 l Autor No stary . KOMP do pracy norton internet security 2005 , SP2. P4 3,4 ghz prescot ASUS P4C800 DElux , obudowa i zasilacz chieftec 420w , grafa PNY FX 1100 , 1 GB dual ram PC 400 GELI winda z przed 3 dni pachnie nowoscia :D XP pro . I co teraz ?
Napisano 28 Grudzień 200420 l O ile się orientuję to prescotty grzeją jak elektrownie geotermiczne, zobacz temperaturę.