Napisano 30 Grudzień 200420 l robię pistolet i mam problem. Mianowicie nie wiem jak podzielić ścianę polygona na2 części tak żeby można je było osobno wyextrudować. Co mam zrobić??
Napisano 30 Grudzień 200420 l on chce jedna sciane na dwie czesci czyli, quickslice bedize nadawal sie dopiero po zaznaczeniu polygona, bo inaczej bedzie ciac calosc (a moze chodzi mi o slice) recznie mozna zrobic to cut'em
Napisano 30 Grudzień 200420 l Autor okey wszystko w porządku, ale mam jeszcze jeden problem. Chcę używam meshsmootha do wygładzania krawędzi i daję separateby SG idę do Editable poly zaznaczam polygony podporządkowuje je jedynce i... nic żadnej różnicy. Jak sie to powinno poprawnie używać??
Napisano 30 Grudzień 200420 l z tego co rozumiem to chcesz wygladac obiekt w zaleznosci od grup wygladzenia (smoothing groups). Nie ma chybu tu nic trudnego majac np jakis obiekt jedynm polygonom przypisujesz z pola smoothing groups 1 a innym 2 a jeszcze innym 3 itd. :P a pozniej w modyfikatorze MeshSmooth zaznaczasz Separated By Smoothing Groups i zwiekszasz Interations. Nic prostszego chyba ze chodzilo Ci o cos innego
Napisano 31 Grudzień 200420 l polecam moja ulubiona metode, zaostrzaj krawedzie chamferem :) im mniejsza wartosc chamfer (krawedzie blizej siebie) tym bardziej ostry kant, im wiecej chamfeerow obok siebie, podobnie, mozna tak: chamfer np. 1 0 ok znowu chamfer 0,5 - ok i dalej chamfer 0,1 - ok i meshsmooth
Napisano 31 Grudzień 200420 l Autor już zobaczyłóem co żle robie z tymi grupami;). tylko ostatnie pytanie jak dla rożnych grup można ustawiać rózne internations?? i podczas rotation,move i scaly miałem pomocnicze strzałki jak je właczyć z powrotem??
Napisano 31 Grudzień 200420 l bylo gdzies na forum wczesniej, niestety nie pamietam, ale to byl jeden klawisz albo kombinacja z alt lub ctrl
Napisano 31 Grudzień 200420 l strzałki włancza się klawiszem X a innego interlations do różnych s groops tego samego obiektu nie da się przypisać
Napisano 1 Styczeń 200520 l Autor to już na pewno ostatnie pytanie w poly jak mamy 2 ściany koło siebie i chce jedną z nich zaznaczyć, jak to zrobić??
Napisano 1 Styczeń 200520 l aj boze ;] zaznacz jakie chcesz poly ... nie odznaczaj je ... przypisz meshshmooth i jakie tam chcesz wartosc dodaj modyfikator editpoly zaznacz inne polygony .. i dodaj MS i jakie tam chcesz intenations ... i tak do oporu ... tworzysz sobie warstwy .... (to metoda jezeli nie rozumiesz innych) ;]
Napisano 1 Styczeń 200520 l Autor ja to już wiem ja się pytam tylko jak mamy 2 poly i mają 1 ścianę wspólną to jak ją zaznaczyć