Guest Mezon Posted December 30, 2004 Posted December 30, 2004 Witam ponownie. Nie wiem dlaczego nie działa mi parametr Dens. w źródle światła (free direct). Obniżam go do 0.05 a cienie nadal mam bardzo ciemne. W ogóle nie reagują na zmianę tego parametru. Jak ustawię shadow map to działa. Gdzie może być przyczyna takiego stanu rzeczy? W ogóle nie wiem gdzie teraz mogę regulować cień. Jest taka możliwość, że VRay gryzie się z Final Renderem?
Bobby_digital Posted December 30, 2004 Posted December 30, 2004 a sprobuj odtickowac transparent shadow w vray shadow parameters.
Guest Mezon Posted December 30, 2004 Posted December 30, 2004 spróbuję. Ale ja potrzebuję transpatent shadow :-) Ale jaja! Działa. A cienie dalej działają jak "transparent". Właśnie w 11 minut wyrenderowałem scenę, którą FR liczył ok. godziny.... Dzięki za pomoc (A jak zrobić żeby te cienie były "soft" i żeby się ładnie rozmywały wraz z długością cienia??)
Bobby_digital Posted December 30, 2004 Posted December 30, 2004 wlacz area shadow tez w opcjach vrat shadow parameters. subdivs to jakosc, im wiecej tym lepsze ale dluzej sie liczy.
Recommended Posts