denispl Napisano 30 Grudzień 2004 Napisano 30 Grudzień 2004 zrobiłem hasło we flashu komendami: on (release) { if (id eq "1234") { gotoAndStop("strona3"); } else { gotoAndStop("strona2"); } } jak mam teraz zrobic tak aby po 3 błędnym wpisaniu hasła program automatycznie sie wyłanczał?
Webmaster Napisano 30 Grudzień 2004 Napisano 30 Grudzień 2004 Nie znam się na flashu, ale na pewno da się zrobić coś takiego, że przy każdym logowaniu zwiększasz wartość zmiennej-licznika i jeśli ma ona wartość 3, to zakańczasz wykonywanie.
denispl Napisano 30 Grudzień 2004 Autor Napisano 30 Grudzień 2004 tak wiem jaka jest zasada takiego programu ale kłopot w tym ze nie wiem jak to zrobic zeby odpowiednio on chodził
Huter Napisano 30 Grudzień 2004 Napisano 30 Grudzień 2004 Funkcja zliczamoa ... przy każdym złym wpisaniu wartość XXX zmiennej wzrasta o 1 ... "gdzieś" ... jakiś if sprawdza zmienną ... jeśli wyniesie trzy wtedy aktywuje funkcje fscommand z odpowiednim poleceniem (więcej o tym w F1) ... jeśli natomiast jeśli to strona www ma się wyłączyć to już musisz odwoływać się do JS
Phantom Napisano 31 Grudzień 2004 Napisano 31 Grudzień 2004 hyhy...;D pamietaj ze sa decompilery swfoF do fla...wiec jak w skrypice haslo zapiszesz...to moze Ci to nie wyjsc za bardzo...chyba ze dla treningu tak sobie robisz :D cheers.. :)
Huter Napisano 31 Grudzień 2004 Napisano 31 Grudzień 2004 hyhy...;D pamietaj ze sa decompilery swfoF do fla...wiec jak w skrypice haslo zapiszesz...to moze Ci to nie wyjsc za bardzo...chyba ze dla treningu tak sobie robisz :D cheers.. :) A co proponujesz? :]
mega Napisano 5 Styczeń 2005 Napisano 5 Styczeń 2005 najbezpieczniejszym i jedynym porzadnym rozwiazaniem bedzie wykorzystanie do tego php o ile masz taka mozliwosc na swoim serwerze. php ma wbudowana funkcje jednostronnego szyfrowania hasel, teraz kwestia tylko przeslac dane z flasha do pliku php tam je porownac z poprawnym haslem i odeslac odpowiedni komunikat (wartosc zmiennej) spowrotem do klienta. Samo liczenie ilosci wpisow nie rozwiaze problemu, bo przy kazdym noworazowym uruchomieniu aplikacji znow bedzie mozna je wprowadzac, zatem duzo lepiej jest wylapac ip wpisujacego i tez zapisac je w bazie danych, a przed pojawieniem sie formularza logowania sprawdzic znow poprzez plik php czy dla ow ip wogole takowy formularz ma byc wyswietlony.
Luke3D Napisano 5 Styczeń 2005 Napisano 5 Styczeń 2005 ja troche sie znam na c++ i jest to bardzo podobnie i bedzie wyglądać jakoś tak: if (x!=0) { if on (release) { if (id eq "1234") { gotoAndStop("strona3"); } else { gotoAndStop("strona2"); x=x-1; } else { wywal sie z programu; }
denispl Napisano 5 Styczeń 2005 Autor Napisano 5 Styczeń 2005 hmmm.... sprawdze to ale nie wiem czy bedzie dzialać mimo wszystko dzieki za pomoc
Phantom Napisano 5 Styczeń 2005 Napisano 5 Styczeń 2005 najbezpieczniejszym i jedynym porzadnym rozwiazaniem bedzie wykorzystanie do tego php (...) wyswietlony. hyhyhyhy...jakby phap nie mial dziUr ;D zalezy do czego chcesz zakladac to haslo i na co i czy wogole jego zakladanie ma sens ;) cheers...
denispl Napisano 5 Styczeń 2005 Autor Napisano 5 Styczeń 2005 oczywiście ze ma sens, robie pewna animacje dla dziewczyny z okazji urodzin i nie chce zeby ktokolwiek inny prócz niej to zobaczył :) a tak na marginesie juz mam to gotowe :)
leander Napisano 5 Styczeń 2005 Napisano 5 Styczeń 2005 A propos bezpieczenstwa mozna od biedy zakodowac haslo we flashu. Jak sie dobrze pokombinuje to zaden decompiler nie pomoze. Ale poniewaz to urodziny a nie zimna wojna, ja bym sie tak zabezpieczeniami nie przejmowal ;)
Phantom Napisano 5 Styczeń 2005 Napisano 5 Styczeń 2005 baka !! buhahahaha...:D a moze poprostu nikomu innemu jej nie pokazuj !? ;D cheers...
Luke3D Napisano 6 Styczeń 2005 Napisano 6 Styczeń 2005 no właśnie.... z tym niepokazywaniem to bardzo dobry pomysł
denispl Napisano 6 Styczeń 2005 Autor Napisano 6 Styczeń 2005 ona ma taką rodzine przynajmniej jej siostra i mama ze dokopią sie do wszystkiego co bedzie miała na komputerze kiedyś robiłem jej podobną animacje ale we swishu i musiała to ukrywać w plikach systemowych zeby nikt nie dobrał sie do tego :) a teraz przynajmniej bedzie miała to na pulpicie i zaden hacker nie zobaczy co ja tekiego tam zrobiłem :)
Phantom Napisano 6 Styczeń 2005 Napisano 6 Styczeń 2005 lol...mysle ze stworzenie profilu w windowsie i obhaslenia go bedzie owiele mocniejszym firewalem nish mordowanie sie z haslem we flashu i skrzetnym jego ukrywaniem ;) obie formy dozwolone :) powodzenia... cheers ;)
mega Napisano 8 Styczeń 2005 Napisano 8 Styczeń 2005 oczywiście ze ma sens, robie pewna animacje dla dziewczyny z okazji urodzin i nie chce zeby ktokolwiek inny prócz niej to zobaczył :) Jesli tak to faktycznie, zapomnij o "skomplikowanych" kodowaniach hasel. Technike uwiezytelniania o ktorej pisalem, stosuje sie do stron, ktore narazone sa w jakis czy inny sposob na atak hacera. hyhyhyhy...jakby phap nie mial dziUr ;D ale sprobuj przez ta "dziure" zlamac haslo zakodowane jednoostronnie - zycze powodzenia...
Phantom Napisano 8 Styczeń 2005 Napisano 8 Styczeń 2005 ale sprobuj przez ta "dziure" zlamac haslo zakodowane jednoostronnie - zycze powodzenia... lol...nigdy nie mow nigdy...pare lat temu udalo sie malej grupce ludzi rozszyfrowac zdanie kodowane jednostronnie (metoda liczb pierwszych) skladajacej sie z okolo 80 cyfr...nie sugeruj wiec ze jest to nie mozliwe ...;) ale jak na haslo broniace przed mala dziewczynka to szkoda zachodu ... cheers...
Luke3D Napisano 8 Styczeń 2005 Napisano 8 Styczeń 2005 człowieku. daj na luz. przecież nikt nie ma w rodzinie hakera (chyba) co nie?
denispl Napisano 8 Styczeń 2005 Autor Napisano 8 Styczeń 2005 takie wielkie halo dla takiej małej i skromnej animacji :) a tak na marginesie juz miała urodziny i wszystko wyszło tak jak chciałem, moze nie do konca ale jestem zadowolony :)
Phantom Napisano 8 Styczeń 2005 Napisano 8 Styczeń 2005 haha...wszystkiego najlepszego odemnie dla niej ;) cheers ...
Rekomendowane odpowiedzi