Posted January 12, 200520 yr Chciałbym się dowiedzieć czy jest jakaś możliwość zwiększenia dokładności/precyzji ( nie wiem jak to nazwać ) wprowadzanych wartości do pól maxa dla przykładu: materiał reytraced a w nim zmiana wartości parametru IOR, moge wpisywać z klawiatury jedynie wartości parzyste z dokładnością zaledwie do jednego miejsca po przecinku jak wpisuje 1.25 lub nawet 1.29 to mi zaokrągla do 1.2, a jak z tej pozycji wstukam 1.5 no to...zostaje 1.2 tak jest i z innymi parametrami...musze wtedy klikać myszą na strzałki przy parametrach aby zmienić wartość o 0.01 (a i tak nie widać drugiego miejsca po przecinku), zaczyna mnie to już irytować...gdyby ktoś wiedział jak to zmienić czy wogóle się da...byłbym wdzięczny...
January 12, 200520 yr oczywiscie .... preferences > general > spinners > precision > (Decimals) ;] a tak wogle to te wartosci nie sa zaokrąglane ... jedynie dla oka sa zaokraglane a 0,0001 jest nadal 0,0001 ;]
January 12, 200520 yr Author niestety Marcinie, ale to nie jest rozwiązaniem mojego problemu...a wartości zaokrąglane są przez program napewno i ni 0,0001 a max 0,01 sprawdzone...może ktoś jescze ma jakiś pomysł...?
January 12, 200520 yr no to cos u ciebie sie pokiełbasiło ... ;] pokazuje przyklad u mnie po ustawieniu tego prawie na maxa
January 12, 200520 yr Author no właśnie u mnie jakakolwiek próba zmiany tego na wartość maksymalną kończyła się fiaskiem, wartość pozostawa ta sama czyli 1...rozwiązaniem stało się skasowanie 3dsmax.ini ( jak zwykle ), chciałem tego uniknąć no ale trudno, dzięki wielkie za zainteresowanie...;)