Scrapek Napisano 18 Styczeń 2005 Napisano 18 Styczeń 2005 Jako początkujący forumowicz i początkujący użytkownik 3ds maxa z opadniętą szczeną obserwowałem przebieg ostatniej bitwy 3d (wprawdzie była o animacji ale mniejsza z tym). Powiedziałem sobie wtedy, że kiedyś też będe dobry w te klocki. Pracowałem ciężko ;) i zobaczę teraz na ile to się zdało. Nie mam jeszcze dokładnego conceptu ale pomysł mam. Praca ma przedstawiać tragedię rajdowca, który w jednej pechowej chwili traci marzenia o zwycięstwie. Na razie tyle ,przynajmniej zaklepałem temat ,a teraz do roboty :D P.S.: Wzruszająca historia, co nie ??:rolleyes:
sikham Napisano 18 Styczeń 2005 Napisano 18 Styczeń 2005 powodzenia poszukaj sobie info o carlos'ie sainz'ie on tak przegrał mistrzostwo ;)
Scrapek Napisano 19 Styczeń 2005 Autor Napisano 19 Styczeń 2005 Mały update. Słownie postaram się przedstawić wstępny concept (oczywiście może ulec zmianie), a więc na pierwszym planie ma zanjdować się kask rzucony w odruchu gniewu przez rajdowca. Na drugim plane ma znajdować się lekko uszkodzony motor (tak skłaniam się ku motorowi). Trzeci plan przedstawia odchodzącego z miejsca tragedji zrospaczonego kierowcę. Tło przedstawia kawałek toru na zakręcie, charakterystyczna czerowno biała ten..... no.. (nie wiem jak to nazwać ale chyba wiecie o co mi chodzi ;) ). Następnie cienki pas trawy, a potem piasek. Niebo posępne jak cała scena, w tle tor. No i to chyba na razie tyle, przeiwdywane dalsze zmiany i nowe pomysły. More coming soon !!!!
lpshinoda Napisano 19 Styczeń 2005 Napisano 19 Styczeń 2005 pomysl fajny, tylko ze gdzie w tym wszystkim znajduje sie wyscig, to rzucanie kaskiem, czy tor w tle nie ma wiele wspolnego z wyscigiem ale powodzenia ... :)
Scrapek Napisano 19 Styczeń 2005 Autor Napisano 19 Styczeń 2005 Otóz interpretacja jest dość luźna, ale chodzi o wyścig. Przecież wyścig, w tym wypadku motorów, to nie tylko piekielnie mocne maszyny mknące po torze, ale również psychiczna walka zawodników z innymi i z samym sobą. Porażka i rozpacz zawodnika też należy do wyścigu. Ściga się w końcu tylu, a wygra tylko jeden.
Leru Napisano 19 Styczeń 2005 Napisano 19 Styczeń 2005 Scrapek -> witam w bitwie, na forum oraz w 3D. Życzę powodzenia, obyś sobie poradził z wyzwaniem :)
Scrapek Napisano 20 Styczeń 2005 Autor Napisano 20 Styczeń 2005 THX Leru. Staram się sobie poradzić ale jako trzynastolatek nie wymagam od siebie za wiele. Chcialbym jeszcze powiedzieć, że prosze o pomoc w wyszukiwaniu zdjęć Hondy RZ 211V (ten model wybrałem do sceny). Sczególnie wdzięczny byłbym za blueprinty. Z góry dzienks. Może jeszcze dziś pierwszy render.
sikham Napisano 20 Styczeń 2005 Napisano 20 Styczeń 2005 z printami moze być ciezko ale to motor Valentino Rossiego wiec zdjęć ci niepowinno zabraknąć ;) http://images.google.pl/images?q=Honda+RC211V&hl=pl&lr=&imgsz=xxlarge
Scrapek Napisano 20 Styczeń 2005 Autor Napisano 20 Styczeń 2005 Wiem że to motor Rossiego. Zdjęć trochę mam, ale chodzi mi o te @$$@#$%#$% blueprinty, albo przynajmniej zdjęcia z danych ujęć (tzn. prawo bądź lewo, przód, tył i najlepiej jeszcze góra :( )
sikham Napisano 20 Styczeń 2005 Napisano 20 Styczeń 2005 bedzie cieżko z tymi zdjęciami ps. teraz wiesz czemu prawie nikt nie robi motorów
krzysiek1712 Napisano 20 Styczeń 2005 Napisano 20 Styczeń 2005 znalazlem takie zdjecie ale nie jestem pewien czy to ta honda i jeszcze to: http://www.bayarearidersforum.com/forums/showthread.php?threadid=34048
Scrapek Napisano 20 Styczeń 2005 Autor Napisano 20 Styczeń 2005 Thx Krzysiek. Nom widze że masakrycznie z tymi blueprintami do motorów ale to chyba nie jedyny powód dla których mało się motorów modeluje. Wprawdzie z interesującej mnie grupy nie ma ale mimo wszystko dużo blueprintów motrów jest na http://blueprints.onnovanbraam.com . Wydaje mi się że większy problem stanowia te wszystkie detale, które widać tam gdzie nie ma karoserii (czy jak to się przy motroach nazywa). Na szczęście mam sporo zdjęć pokazujących właśnie te detale i mam nadzieje, że jakoś się z tym uporam.
Rekomendowane odpowiedzi