DarkStar Napisano 19 Styczeń 2005 Share Napisano 19 Styczeń 2005 Temat jest cytatem z Fidlera i jego "Dywizjonu 303". Wielu z nas zapewne nie raz widziało wyścigi F1. Wielu z nas podziwiało te wspaniałe bolidy i ich odważnych kierowców. Zapewne niektórzy zachwycali się wspaniałymi zwycięstwami Schumachera. Nikt jednak nie pamięta o tych, którzy przygotowali piękny czerwony bolid, o tych, którzy go serwisują podczas wyścigów. A przecież i oni są ważni. Bez ich ciężkiej pracy żaden bolid by nie jeździł, a Schumacher nie dojechał nawet do mety. To oni - Mechanicy. Koncept narodził się w mojej głowie dziś rano. Właśnie modeluję bolid. Życzcie szczęścia. [Ponirzej pojawiać się będą aktualne renderki. Zapraszam do komentowania] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek1712 Napisano 19 Styczeń 2005 Share Napisano 19 Styczeń 2005 fajny koncept zycze powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkStar Napisano 19 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 19 Styczeń 2005 Obiecany render. Wiem że narazie przypomina bardziej jakiś futurystyczny pojazd niż bolid F1, ale z czasem... Referki, które widać są referkam bolidu Ferrari z 2001 roku. Jednak urzywam ich jedynie do zachowania kształtu i areodynamiki. Detale będą inne i malowanie równierz (autorskie i nawiązujące do "Istot z piekła rodem [nie wygrały jako model to chociarz jako texturkę je wstawie :D ]). Uwagi mile widziane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 19 Styczeń 2005 Share Napisano 19 Styczeń 2005 DarkStar -> witam w bitwie, życzę powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 19 Styczeń 2005 Share Napisano 19 Styczeń 2005 troche organicznie ten model wyglada, staraj sie dokladnie chamferowac, a miejsca gdzie powstaja zgrubienia wyrownac z bliska [tj. przysun we viewporcie], i daj jasne tlo [render->environment] wtedy bedzie czytelniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkStar Napisano 20 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 20 Styczeń 2005 illy: Co do jesnego tła to spoko. Co do modelu to jeszcze dużo się zmieni. Te referki, które widać słurzą jedynie do zachowania proporcji. Bolid będzie nieistniejącym konceptem. Wiele się jeszcze w nim zmieni. Twoje uwagi zastosuję, ale raczej dopiero kedy się w detale zacznę bawić. [Edit]: Zawsze sądziłem że bolidy F1 jeżdż na slikach, ale myliłem się. Jak ktoś wie skąd mogę wziąść referki takich opon to byłbym wdzięczny. A teraz wracam do szukania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkStar Napisano 21 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 21 Styczeń 2005 Udało mi się dziś dojść do kompa. Trochę pobawiłem się siatką (głównie pozbywanie się trójkątów) trochę pomodelowałem. Ponirzej efekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 21 Styczeń 2005 Share Napisano 21 Styczeń 2005 lepiej daj czarno-białe, skadrowane rendery, z tych nie za wiele wynika. Siatka też byłaby mile widziana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 21 Styczeń 2005 Share Napisano 21 Styczeń 2005 Ja do wypowiedzi Salvatora dorzucę też, żeby pokazywać rendery bez skylight`a, GI i innych zbędnych zupełnie teraz wodotrysków. Pokaż sam model, nawet screen z viewporta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkStar Napisano 21 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 21 Styczeń 2005 A słowo ciałem się stało :D +mały update... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarDolF Napisano 22 Styczeń 2005 Share Napisano 22 Styczeń 2005 No no troche zes popracowal. Malo masz skomplikowana Siatke (to sie ceni) co do CZesci przedniej jak dla mnei Dalej za Garbata jakos mi sie wydaje. Ps. W PM-ie zobaczysz mojego Mclarena to padniesz :P pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkStar Napisano 23 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2005 Dzisejszy update. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 23 Styczeń 2005 Share Napisano 23 Styczeń 2005 troche bledow jest:D:D ale pracuj pracuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi