Ardeni Napisano 20 Styczeń 2005 Napisano 20 Styczeń 2005 Nie wiem dlaczego profile, które układam na boxy o takich samych wielkościach jak wyżej wymienione profile nigdy nie są idealne i nic mi się ostatecznie nie zgadza. Tzn, że np podwizie, które jest ustawione idealnie noie pasuje do szczytu dachu, bo któryś profil jest wyżej
Marcin Napisano 20 Styczeń 2005 Napisano 20 Styczeń 2005 mozna jasniej ? jakie profile ? pokaz screena z przykladem
Hindus Napisano 20 Styczeń 2005 Napisano 20 Styczeń 2005 po pierwsze edytuj post :D !! a po drugie : albo masz kijowe blueprinty - tzn inne są rozmiary blueprintów, bo przeci niemożesz dac na front boxa(normalnie to ja daje plane'y :)) o wymiarach np 20x20 a na bok takiego samego boxa o takich samych rozmiarach (20x20) bo przecie dł samochoud jest większa niż jego szerokość:P
Ardeni Napisano 21 Styczeń 2005 Autor Napisano 21 Styczeń 2005 Ale jezeli bluerpint ma wymiar 30 na 50 pikseli to czy mam go dac na plejna 30 na 5 centymetrow, czy to jest to samo?
Reanimator Napisano 21 Styczeń 2005 Napisano 21 Styczeń 2005 Jak Ci cos nie pasuje w BPrintach, to odpalasz je sobie w Photoshopie, stawiasz obok siebie, przeprowadzasz prowadnice w odpowiednich miejscach i naciagasz obrazki tak, zeby sie zgadzaly. Nie raz bylo mowione, ze bardzo rzadko zdarzaja sie takie, ktore pasuja do siebie idealnie. Pozniej takie BP wrzucasz na plane`y o takich samych rozmiarach, jak pliki, zeby proporcje byly zachowane. Jak masz np. 1056px x 507px to plane powinien miec 10,56cm x 5,07cm, albo 1056cm x 507cm :) Wazne sa proporcje. Edycja w PSie ma jeszcze jedna zalete - pliki mozesz zrobic tej samej wysokosci, jezeli znalezione maja rozne rozdzielczosci. Pozdro
Bilay Napisano 21 Styczeń 2005 Napisano 21 Styczeń 2005 zajrzyj na 3d-palace.com, jest tam videotutek "Jak ulepić Jaguara" :) pod mayke, ale pierwsza czesc obejmuje dopasowanie blueprintów w PS
Marcin Napisano 21 Styczeń 2005 Napisano 21 Styczeń 2005 w modyfikatorze UVW map masz cos takiego jak bitmap fit ... nie bedize rozciagnieta anie pochylona ..
Ardeni Napisano 24 Styczeń 2005 Autor Napisano 24 Styczeń 2005 Wielkie dzięki, teraz chyba sobie poradzę.
Rekomendowane odpowiedzi