Napisano 20 Styczeń 200520 l Nie wiem dlaczego profile, które układam na boxy o takich samych wielkościach jak wyżej wymienione profile nigdy nie są idealne i nic mi się ostatecznie nie zgadza. Tzn, że np podwizie, które jest ustawione idealnie noie pasuje do szczytu dachu, bo któryś profil jest wyżej
Napisano 20 Styczeń 200520 l po pierwsze edytuj post :D !! a po drugie : albo masz kijowe blueprinty - tzn inne są rozmiary blueprintów, bo przeci niemożesz dac na front boxa(normalnie to ja daje plane'y :)) o wymiarach np 20x20 a na bok takiego samego boxa o takich samych rozmiarach (20x20) bo przecie dł samochoud jest większa niż jego szerokość:P
Napisano 21 Styczeń 200520 l Autor Ale jezeli bluerpint ma wymiar 30 na 50 pikseli to czy mam go dac na plejna 30 na 5 centymetrow, czy to jest to samo?
Napisano 21 Styczeń 200520 l Jak Ci cos nie pasuje w BPrintach, to odpalasz je sobie w Photoshopie, stawiasz obok siebie, przeprowadzasz prowadnice w odpowiednich miejscach i naciagasz obrazki tak, zeby sie zgadzaly. Nie raz bylo mowione, ze bardzo rzadko zdarzaja sie takie, ktore pasuja do siebie idealnie. Pozniej takie BP wrzucasz na plane`y o takich samych rozmiarach, jak pliki, zeby proporcje byly zachowane. Jak masz np. 1056px x 507px to plane powinien miec 10,56cm x 5,07cm, albo 1056cm x 507cm :) Wazne sa proporcje. Edycja w PSie ma jeszcze jedna zalete - pliki mozesz zrobic tej samej wysokosci, jezeli znalezione maja rozne rozdzielczosci. Pozdro
Napisano 21 Styczeń 200520 l zajrzyj na 3d-palace.com, jest tam videotutek "Jak ulepić Jaguara" :) pod mayke, ale pierwsza czesc obejmuje dopasowanie blueprintów w PS
Napisano 21 Styczeń 200520 l w modyfikatorze UVW map masz cos takiego jak bitmap fit ... nie bedize rozciagnieta anie pochylona ..