prabab Napisano 20 Styczeń 2005 Napisano 20 Styczeń 2005 Widziałem takie cudowne coś, nazywa się 3DStereo. Sprawia, że obraz wyświetlany na monitorze robi się trójwymiarowy (tj. trzeba na niego patrzeć przez zielono-czerwone okulary). Niestety działa tylko z kartami opartymi na nVidii. Mam niestety ATI i śmiem się zapytać, czy jest coś podobnego dla kart z serii Radeon?
illy Napisano 20 Styczeń 2005 Napisano 20 Styczeń 2005 kiedys widzialem cos takiego w karcie ati. Polegalo to na tym ze obraz byl wyswietlany stroboskopowo. Co druga klatka byle przesunieta o jakis kawalek w bok, i w tym momencie w okularach sciamnialo sie np. lewe szklo, nastepna klatka, przesunieta w druga strone, sciemnia sie drugie szklo. Itd. Ale czy to jest wykorzystywane, jak to sie sprawuje i czy warto to nie wiem. Moze google cos wiedza
B1942 Napisano 20 Styczeń 2005 Napisano 20 Styczeń 2005 ja tez widzialem cos takiego co prawda na discavery ale widzialem dokladnie takie jak opisuje illy to jest sciemniala sie jedna strona a potem druga co dawalo efekto przesuniecia
illy Napisano 20 Styczeń 2005 Napisano 20 Styczeń 2005 moj kuzyn mial ta karte ale okularow brak, jedynie w instrukcji to przczytalem, ale to kilka ladnych lat temu bylo i nie wszedzie dzialalo
Rekomendowane odpowiedzi