Napisano 22 Styczeń 200520 l Modeluje w 3ds max6. Sprężyna ma się wyciągać i równoczśnie wyginać, a na końcu ma być dołączony obiekt np. kula. Oddzielnie te modyfikacje można uzyskać bez problemów lub można samą sprężyne w połączeniu wyginać i rozciągać lecz nie da się już dołączyć obiektu. Szukałem rozwiązania łącząc Bend z modyfikacją skali - bez powodzenia tworząc oddzielne splajny dla każdego obiektu i używając PathDeform - bez powodzenia tworząc Sphere i umiejscowiając ją na ścieżce - bez powodzenia i jescze kilka kombinacji - bez powodzenia, pomału kończą mi się pomysły. ----zapewne można w jakiś sposób rozwiązac ten problem----
Napisano 22 Styczeń 200520 l Zmień springa na HOSE z extended primitives i przemodeluj go na sprężyne :) Miałem ten sam problem :)
Napisano 22 Styczeń 200520 l Wielkie dzięki za info. Hose jest stanowczo trafniejszym wyborem. Tylko czym można zmodyfikować Hose aby wykonać sprężyne która będzie się zachowywac normalnie i nie będzie ulegać dziwnym deformacją? Lub czy można wykonać sprężynę bespośrednio w Hose?